UPDATE VIDEO| Prefectul Capitalei discută cu transportatorii/ Delegația protestatarilor a ajuns la Guvern pentru consultări cu Marcel Ciolacu

Publicat: 12/01/2024, 14:59
Actualizat: 12/01/2024, 17:45

Prefectul Bucureștiului, Rareș Hopincă, a mers vineri pe Centura Capitalei în localitatea Afumați, acolo unde sute de fermieri și transportatori protestează. Prefectul a venit cu 250 de porții de ceai pentru protestatari și a invitat o delegație de 10 persoane la consultări cu premierul Marcel Ciolacu. 

UPDATE 16:36

Cererea despre care Rareș Hopincă spunea că este de la un „partid extremist” este formulată în numele senatorului Diana Ivanovici Șoșoacă.

În cerere se „solicită aprobarea și autorizarea unui meeting, la care vor face parte transportatorii, agricultorii și fermierii, în interesul acestora, respectându-le drepturile fundamentale consfințite prin Constituția României”.

Cererea stipulează autorizarea protestului în Piața Victoriei, începând de vineri, 12 ianuarie, până pe 21 ianuarie și a fost adresată primarului Capitalei, Nicușor Dan.

Sursa/ Digi24

UPDATE 15:15

Fermierii și transportatorii au ajuns la Palatul Victoria, însoțiți de prefectul Capitalei, Rareș Hopincă. La consultări a ajuns și premierul Marcel Ciolacu. Protestatarii au mers la Guvern cu mașinile instituției.

Sursa/ Gândul
Sursa/ Gândul

Știrea inițială:

Alături de prefectul Capitalei este și consilierul de stat al primului-ministru pe probleme de dialog social Minel Ivașcu. Hopincă a invitat inițial o delegație formată din 6 persoane la discuții cu premierul Marcel Ciolacu, însă potrivit surselor Gândul vorbim de 10 transportatori + o rezervă, care vor purta discuții cu primul-ministru la ora 15:00.

„Alături de mine este dl. Ivașcu, consilier de stat al primului ministru pe probleme de dialog social și venim la dvs. cu o invitație și cu o rugăminte….Colegi de-ai noștri au pregătit pentru dvs. și pentru colegii dvs. care sunt în coloană și din cauza temperaturilor, au stat în frig toată ziua, 250 de porții de ceai…. Împreună cu dl. consilier de stat, avem mandat de la dl. prim-ministru al României, Marcel Ciolacu, solicităm alegeți o delegație de șase persoane, trei agricultori, trei transportatori, care meargă la ora 15:00 la o întâlnire cu dl. prim-ministru Marcel Ciolacu la Palatul Victoria”, le-a spus protestatarilor prefectul Capitalei.

Sursa/ Gândul

Hopincă a reiterat invitația la dialog pe care o manifestă Palatul Victoria și a ascultat doleanțele protestatarilor, care se plâng de creșterea prețului la motorină și RCA. De asemenea, prefectul s-a oferit să îi ajute pe protestatari cu transportul până la Guvern.

putem ajuta și cu transportul cu mașinile. Mergem pentru întâlnire cu dl. prim-ministru pentru a prezenta doleanțele dvs. și pentru a identifica soluțiile cât mai grav mic posibil. De la cel mai înalt nivel al Guvernului României există disponibilitate de dialog, vrem luăm toate aceste revendicări, le analizăm și găsim împreună cele mai bune soluții. Par asta este încă o dată. Reiterez invitația la dialog…, a precizat prefectul Capitalei.

Rareș Hopincă: Protestul are nevoie de autorizație

Prefectul Capitalei a reiterat necesitatea autorizației pentru ca protestatarii să poată intra cu utilaje grele în Centrul Capitalei.

Potrivit lui Rareș Hopincă, Prefectura București a primit două cereri de solicitare a autorizațiilor de protest, una venită de la o persoană fizică, și una de la „un partid politic extremist”, susține acesta.

Pentru utilajele cu tonaj mare, trebuie autorizații speciale pentru a organiza protest în municipiul București….După știința mea, s-au depus astăzi două cereri, una de către o persoană fizică și una de către reprezentanții unui partid politic extremist. Acestea vor fi analizat la Primăria Capitalei, a spus Rareș Hopincă.

Palatul Victoria confirmă întâlnirea cu protestatarii

Într-un comunicat emis de Guvernul României, se precizează că premierul Marcel Ciolacu va avea vineri, începând cu ora 15.00, consultări cu reprezentanții transportatorilor și fermierilor.

„Întâlnirea de astăzi continuă dialogul început în cursul zilei de ieri de reprezentanți ai Cancelariei Prim-Ministrului și cei ai transportatorilor, în care au fost analizate problemele semnalate în domeniul transporturilor și soluțiile aplicabile de răspuns”, precizează Palatul Victoria.

CITIȚI ȘI:

 LIVE-UPDATE | FOTO-VIDEO. A treia zi de proteste ale transportatorilor și fermierilor. O delegație este așteptată la Guvern / Principalele revendicări

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță de 4 ani a murit după ce ar fi mâncat macrou congelat. Bunica...
Florin Piersic, internat în stare gravă la Terapie Intensivă! Infecția s-a extins, iar actorul ar...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Digi RCS-RDS, cadou de Paște pentru toți abonații din România: toate facturile la jumătate de...
Dieta biochimică a lui Ion Iliescu | Ce mănâncă, de fapt, fostul președinte la 94...
ANIMAŢIE. Accidentul teribil din Mangalia. Şoferul a murit, iar pasagerul şi-a pierdut o mână: "Mamă,...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Sicriu în formă de mașină, trandafiri albi și dedicații pe bandă rulantă! Imaginile durerii de...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Ursula von der Leyen întinde mâna extremei drepte pentru o colaborare după alegerile europarlamentare
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
TOŢI cei cu TELEFOANE mobile sunt obligați să respecte din 29 aprilie. Guvernul a dat...
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"Zici că era la sala de fitness". Iulia Vântur, concert live! Blondina a fost criticată...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Regele Charles a vizitat un centru de tratare a cancerului din Londra