USR a făcut plângere la ANI și cere verificarea averii lui Dragnea

USR a făcut plângere la ANI și cere verificarea averii lui Dragnea
Publicat: 03/08/2017, 07:47

„Sesizarea a fost depusă ca urmare a investigațiilor jurnalistice din ultima perioadă care au scos la iveală că Liviu Dragnea, al treilea om în statul român, ar fi posesorul unei averi considerabile care nu se regăsește în nici una din declarațiile sale de avere sau interese depuse de-a lungul anilor în care a ocupat funcții de înaltă demnitate publică. Simpla suspiciune ce planează asupra unui înalt demnitar al statului român poate provoca daune considerabile asupra instituțiilor pe care acesta le reprezintă”, se arată în comunicatul USR.

Plângerea se referă în mod explicit la o proprietate pe care Liviu Dragnea o are în orașul Alexandria și care nu ar fi procurată din veniturile legale realizate de șeful social-democraților: un teren de 7.000 de metri pătrați chiar în centrul muncipiului pe care este construită o vilă cu piscină, dar și un teren de tenis, lucruri care nu apar, însă, nici în declarația de avere și nici în cea de interese completate de Dragnea.

„Înțelegem din presă că domnul Liviu Dragnea este pasionat de vacanțe exotice, mai ales în Brazilia. E limpede că salariile domniei sale obținute ca angajat al unor instituții publice nu îi permit stilul de viață pe care îl duce și cred că este de datoria Agenției Naționale de Integritate să clarifice dacă între averea dobândită pe parcursul exercitării funcției și veniturile realizate în aceeași perioadă există o diferență vădită, care nu poate fi justificată”, a arătat Emanuel Ungureanu, deputat USR, în sesizarea către ANI.

Sesizarea se referă și la legăturile șefului PSD cu TelDrum, concret, la acțiunile la purtător pe care acestea le-ar avea la societatea comercială respectivă, arătând că o implicare de acest fel a lui Liviu Dragnea în afacerile TelDrum „pune sub semnul semnul întrebării legalitatea modului în care această societate a obținut contractele cu entități administrative conduse direct sau prin interpuși de Liviu Dragnea”.

La începutul lunii iulie, deputatul USR Emanuel Ungureanu a mai depus o sesizare și la DIICOT, prin care cere o investigație care să lămurească afacerile suspecte ale președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, ca urmare a dezvăluirilor Rise Project.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase