USR acuză: „Parlamentul României, tratat ca brelocul PSD, la fel ca în epoca Dragnea”

USR acuză: „Parlamentul României, tratat ca brelocul PSD, la fel ca în epoca Dragnea”
USR acuză: „Parlamentul României, tratat ca brelocul PSD, la fel ca în epoca Dragnea” / Sursă FOTO: Dani Amariei - Mediafax Foto
Publicat: 08/10/2020, 13:14

Partidul USR susține faptul că Parlamentul României este „tratat ca brelocul PSD, la fel ca în epoca Dragnea”, întrucât grăbește procedura d enumire a unui nou șef ANCOM, după demisia lui Sorin Grindeanu, apreciind că motivul din spatele acestei acțiuni este menținerea puterii în ceea ce privește instituția.

USR afirmă faptul că „PSD angrenează Parlamentul într-o veritabilă mascaradă” în ceea ce privește depunerea candidaturilor la șefia ANCOM.

„Parlamentul României, tratat ca brelocul PSD, la fel ca în epoca Dragnea”

„Parlamentul României, tratat ca brelocul PSD, la fel ca în epoca Dragnea. Ca să-şi menţină controlul asupra ANCOM, instituţia care reglementează sectorul comunicaţiilor în România, PSD angrenează Parlamentul într-o veritabilă mascaradă: o procedură pe repede-înainte de depunere a candidaturilor, `dezbatere` în comisii şi vot în plenul reunit”, transmite partidul menționat.

De asemenea, USR punctează faptul că PSD-ul are un „calendar imposibil” în acestă problemă: „Până mâine, ora 12.00, să-şi depună doritorii candidaturile, luni să fie aşa-zisele dezbateri în comisiile de specialitate, fără audieri, iar marţi, cel mai probabil, votul în plenul celor două Camere”.

„Aceasta după ce, în prima fază, PSD a încercat să încalce pur şi simplu legea, declanşând procedura înainte ca incompatibilul Sorin Grindeanu, ales prim-vicepreşedinte al PSD încă din 22 august, să-şi dea efectiv demisia de la şefia ANCOM. În cele din urmă, ca să păstreze aparenţele, Sorin Grindeanu şi-a modificat data demisiei, din 16 octombrie în 8 octombrie, iar PSD a impus, în şedinţa Birourilor Permanente Reunite, convocate ad-hoc, şi un plen comun, astăzi, de la ora 15.00, pentru a lua act de demisie şi a declanşa procedura. (…) PSD nu vrea decât să-şi voteze repede alesul, înainte de alegerile care vor consimţi că a pierdut majoritatea în Parlament”, mai notează USR.

USR: PSD vrea să își asigure „în continuare controlul asupra ANCOM”

„Nu există niciun motiv real de grabă, decât dorinţa PSD de a ocupa cât mai repede postul remunerat cu mii de euro pe lună şi a-şi asigura, astfel, în continuare, controlul asupra ANCOM, autoritatea care ar trebui să vegheze asupra unei pieţe de zeci de miliarde de lei”, a mai transmis USR.

Sorin Grindeanu și-a dat demisia din funcția de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) după ce în 22 august a devenit prim-vicepreşedinte al PSD în urma congresului partidului care a avut loc în aceeași zi. Birourile reunite permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act de demisia acestuia luni, 5 octombrie.