USR cere demisia viceprimarului PSD Bădulescu după scandalul din Consiliul General: Dacă nu-și cere scuze înseamnă că Firea legitimează și încurajează violența împotriva femeilor

USR cere demisia viceprimarului PSD Bădulescu după scandalul din Consiliul General: Dacă nu-și cere scuze înseamnă că Firea legitimează și încurajează violența împotriva femeilor
Publicat: 15/11/2019, 12:08

„Astăzi (joi-n.r) colega noastră Ana Ciceala a fost din nou jignită în ședința de Consiliu General. Așteptăm ca primarul Gabriela Firea să se delimiteze de declarațiile viceprimarului PSD Aurelian Bădulescu și să-și ceară scuze pentru nenumăratele injurii aduse de acesta colegelor noastre din Consiliu. Dacă nu va face acest lucru, înseamnă că Gabriela Firea legitimează și încurajează violența împotriva femeilor, violența verbală deocamdată dar care se poate transforma oricând în violență fizică”, potrivit unei postări publicate de USR pe pagina de Facebook, în contextul în care viceprimarul PSD Aurelian Bădulescu a avut o atitudine nepotrivită față de Ana Ciceală, în ședința Consiliului General al Muncipiului București de joi.

Senatorul USR Mihai Goțiu a catalogat comportamentul viceprrimarului PSD drept „josnic” și le-a cerut celor două reprezentante PSD să ceară demisia lui Aurelian Bădulescu.

„Viceprimarul PSD al Capitalei, Aurelian Bădulescu, a depășit o nouă limită a nesimțirii: a jignit-o, ieri, în ședința Consiliului General al Municipiului București, pe colega noastră Ana Ciceală, pe motiv că… e însărcinată.(…) Eu le solicit d-nelor Firea și Dăncilă, cele care pozează în marile „emancipate” ale politicii autohtone, să-l înlăture pe Bădulescu din funcția de viceprimar și să-l excludă din PSD. Pentru că dacă nu le deranjează aceste afirmații făcute de colegul lor de partid, înseamnă că susțin asemenea comportamente la adresa femeilor care se implică în politică sau în alte domenii”, a scris Mihai Goțiu, vineri, pe Facebook.

Totodată, președintele USR Dan Barna le soliciă primarului Gabriela Firea și președintelui PSD Viorica Dăncilă „să își precizeze public poziția față de agresivitatea colegului lor. Bucureștenii au dreptul să știe dacă acest limbaj insultător, precum cel folosit de viceprimarul Bădulescu, e încurajat de PSD”.

USR a motivat că nu este prima dată când viceprimarul PSD Aurelian Bădulescu folosește un astfel de vocabular , fiindcă îi tratează pe colegi și consilieri cu apelativele „javre”, „fraieri”, „bulangii” și „animale”.

„Dl Bădulescu nu e la primul acces de bădărănie. Măsura a fost depășită demult, dar comportamentul lui violent împotriva colegelor noastre din Consiliul general, exersat chiar în fața primăriței Firea, a fost tolerat de PSD. Este greu de înțeles cum primarul capitalei, Gabriela Firea, și președintele PSD, Viorica Dăncilă, acceptă astfel de derapaje”, a argumentat Dan Barna.

„Consilierii USR nu se lasă intimidați de manifestările grobiene ale reprezentanților PSD din Consiliu. Continuăm să apărăm Bucureștiul de incompetența și corupția administrației falimentare conduse de Gabriela Firea”, a mai zis USR.

Reacția vine în contextul în care, joi, viceprimarul PSD Aurelian Bădulescu a avut un comportament agresiv față de consiliera USR Ana Ciceală, spuându-i acesteia că îi este scârbă să o audă vorbind și că ar trebui să tacă, fiindcă este „cu burta la gură”.

„Doamna Ciceală, mi-e scârbă să te aud vorbind. Te rog eu frumos, lasă-mă în pace. Vezi-ți de treaba dumitale, că ești femeie cu burta la gură. Du-te și pregătește-te de nașterea copilului, nu mai vorbi tâmpenii”, i-a spus, joi, Aurelian Bădulescu, Anei Ciceală, consilierei USR, în ședința Consiliului General al Municipiului București.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO „Am 61 de ani, dar am corpul unui bărbat de 38”. Dave explică...
Ce salariu primește un angajat la 'împinge tava' în Mamaia, acum, în 2024. Are o...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Mișcarea strategică a lui Putin în Marea Neagră. Fotografii din satelit arată unde și-au mutat...
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
Vedeta celebră, diagnosticată cu CANCER la sân. A suferit 4 operații în doar 10 luni
Afacerea cu care investitorii arabi ar putea da lovitura în România. Şeicii vor să facă...
Ireal ce au găsit medicii din Botoșani în burta ei: E URIAȘĂ!
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
S-a dat INTERDICŢIE de la Guvern. A devenit ILEGAL chiar din 2024
Soluția eficientă pentru a elimina buruienile. Rezultate în doar 24 de ore, fără chimicale
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Gabriela Cristea, despre sacrificiile prin care a trecut pentru a ajunge un antreprenor de succes:...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Chiar și șefii se tem că Inteligența Artificială le va lua locul de muncă!