USR, reacție dură după ce Adina Vălean a devenit comisar european: O bilă neagră pentru PNL. A fost acceptată de CE, fără consultarea Parlamentului României

USR, reacție dură după ce Adina Vălean a devenit comisar european: O bilă neagră pentru PNL. A fost acceptată de CE, fără consultarea Parlamentului României
Publicat: 06/11/2019, 18:38

„Adina Vălean a fost numită și acceptată Comisar European fără consultarea Parlamentului României. O bulină neagră pentru PNL. Așteptam de dimineață să fim convocați deja pentru a fi consultați pe această propunere. Încă nu am primit nicio convocare a Comisiei de Afaceri Europene (CAE), unde sunt membru, din partea Birourilor permanente reunite”, a scris Iulian Bulai, miercuri, pe Facebook.

Deputatul USR le-a transmis liberalilor că aceasta fost prima încălcare a acordului între partidul din care face parte și PNL.

„Prima încălcare a acordului dintre USR si PNL. Luna de miere nici nu începuse, și iată prima palmă. Și asta era poate cea mai soft solicitare din acord. Ați început cu stângul, dragi colegi!”, a conchis Bulai.

Președintele ales al Comisiei Europene Ursula von der Leyen a acceptat-o pe Adina Vălean pentru a prelua funcția de comisar european pentru Transporturi, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al echipei de tranziție a Executivului UE.

Cele două propuneri făcute de Guvernul Orban și primite, miercuri, de Comisia Europeană pentru funcția de comisar european au fost eurodeputații PNL Siegfried Mureșan și Adina Vălean.

Premierul Ludovic Orban a afirmat că, în conformitate cu prevederile legale, va trimite către președinții celor două Camere ale Parlamentului solicitarea de a organiza audieri în comisiile de specialitate pentru comisarul european.

Eudeputatul PNL Gheorghe Falcă a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că persoana nominalizată de România pentru funcția de comisar european va fi audiată în Comisia de Transporturi a Parlamentului European în ședința din 14 noiembrie.

foto: usr.ro

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase