„Vă prezint o catastrofă”. Intervenția lui Băsescu care l-a scos din sărite pe vicepremierul Stănescu

Redactor:
Ana Petrescu
„Vă prezint o catastrofă”. Intervenția lui Băsescu care l-a scos din sărite pe vicepremierul Stănescu
Detalii pe Gândul.

Redăm schimbul de replici din plenul Senatului, de la dezbaterea moțiunii simple a PNL și PMP împotriva ministrului Fondurilor Europene, Rovana Plumb:

Traian Băsescu: „Eu nu vă cer să vă dați demisia, îmi voi face datoria să votez pentru susținerea moțiunii, dar vă dau un minut din cele trei ale mele să îmi răspundeți la o întrebare: câte contracte s-au semnat de la alegerile din 2016 și până astăzi pentru autostrăzi, căi ferate, pe coridoarele 4, adică Constanța-Nădlac sau Constanța-Curtici, având în vedere Pitești-Sibiu, câte contracte s-au semnat bani europeni nr, 9 Giurgiu-București-Focșani-Bacău-Iași-Albița și câte contracte s-au semnat pe coridorul ban European nr. 7, adică Dunăre.”

Paul Stănescu: „Mi-aduc aminte că domnia sa ne spunea cu mulți ani în urmă că n-avem nevoie de autostrăzi. Dar așa e omul se mai schimbă. Sigur apreciem interesul pe care Opoziția parlamentară îl arată vizavi de absorbția fondurilor europene și sper ca demersul dumneavoastră să nu fie doar unul politicianist. Spun asta pentru că în 2016, dragi colegi din PNL, când Guvernul Cioloș pe care l-ați susținut, a avut absorbție 0. N-am văzut aceeași preocupare din partea dumneavoastră, nici când Guvernul Boc avea absorbție de 3,5% în doi ani de guvernare, nu v-am văzut să fiți așa de îngrijorați, nici pe dumneavoastră, dragi colegi de la PMP.”

Traian Băsescu: „Știam că un politician ca domnul Stănescu minte când merge la Parlament, numai că atunci când vii în Senat, dacă minți poți să fi responsabil când ești membru al Guvernului. Zonele pe trei benzi era făcut înainte ca România să fie membru UE. Vă prezint o catastrofă domnule Stănescu. Iarna nu-i ca vara. Ați ajuns la concluzia asta? Sunteți la guvernare din 2012, luna mai, și n-ați pregătit deloc absorbția fondurilor UE, deși premierul maimuță pe care îl aveați atunci spunea că 43 de miliarde sunt bani prea puțini obținuți de Băsescu. Nu încercați să mai aruncați în trecut tot ce n-ați fpcut. Aruncați în capul vostru tot ce n-ați făcut.”

Senatul a respins marți moțiunea simplă ce o viza pe ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, fiind înregistrate la vot 72 de voturi împotrivă, 40 pentru și o abținere. Astfel, moțiunea simplă prin care PNL și PMP au cerut demisia ministrului Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a fost respinsă în plenul Senatului.

Surpriză totală la CFR Cluj. Noul antrenor debutează chiar astăzi pe banca ardelenilor în Europa...
Marius Rădoi a murit azi-noapte! Ştirea care cutremură România
FOTO. Andreea Marin, imagini de când era `vânată` de Playboy! Așa nu și-o mai aduce...
FOTO. Ea este considerată una dintre cele mai frumoase fiice de fotbaliști din lume! Cum...
Se dau BANI pentru români! Suma e INCREDIBILĂ. Intră direct pe card
Vacanţă în pandemie, cu preţul sănătăţii publice. Avertismentul experţilor: Efectele distracţiei se măsoară în numărul...
Scandalul consilierei decorate. Mesajul unui militar împușcat în misiune. „Noi nu am primit niciun telefon...
Marius Rădoi a murit azi-noapte! Ştirea care cutremură România
Ce a făcut Gigi Becali când a aflat că Anamaria Prodan e în stare gravă....
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
GE-NI-AL! Așa poți să primești o pensie de 3.000 de lei lunar. Trebuie să urmezi...
Ungurii nu se lasă și nu renunță la Ardeal! Au dat deja sute de milioane...
LOCKDOWN după alegeri în România? Alexandru Rafila, ANUNȚ ȘOC! Ce ne așteaptă în următoarele săptămâni
Actrița din Juno și Inception a devenit el. Cum arată după ce a dezvăluit că...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
SFÂRŞITUL BENZINEI: Noul combustibil în care chinezii investesc MILIARDE şi care ar putea duce la...
Mirela Vaida, dezvăluiri de senzație din trecut. Cu ce se ocupa vedeta la 18 ani:...
×
Inchide