Valentin Rîciu, consilierul lui Carmen Dan, vizat în trei dosare penale, a demisionat: Încetez activitatea la cabinetul ministrului

Valentin Rîciu, consilierul lui Carmen Dan, vizat în trei dosare penale, a demisionat: Încetez activitatea la cabinetul ministrului
Publicat: 16/01/2018, 23:02

„Astăzi am decis să-mi încetez activitatea la cabinetul ministrului afacerilor interne. Nu pentru că situația mea juridică s-ar fi schimbat cu ceva. După cum am precizat, nu am fost informat despre vreo acuzație penală, iar comunicatul public al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este lămuritor. Am discutat astăzi cu ministrul și decizia aceasta este. Nu am pretenția de a fi exemplu pentru cineva, dar așa văd eu ca polițist responsabilitatea”, a scris Valentin Rîciu pe pagina sa de Facebook.

Parchetul General a anunțat, luni, că a sesizat Inspecția Judiciară în cazul a două dosare care îl vizează pe Valentin Rîciu, consilier al ministrului Afacerilor Interne, instrumentate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, procurorii constatând că cercetările au fost tergiversate.

Informațiile vin ca urmare a unui control dispus de procurorul general al României, care privea modul în care parchetele au instrumentat cele trei dosare care îl vizau pe agentul șef principal de poliție Rîciu Valentin, în prezent consilier al ministrului afacerilor interne, fiind investigate infracțiunile de înșelăciune, ultraj și abuz în serviciu, spun procurorii.

„În urma verificărilor efectuate a rezultat că, în dosarele aflate pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 3 București, procedurile s-au prelungit nejustificat, în cele două cauze nefiind efectuate acte de urmărire penală cu celeritate, ambele fiind repartizate pentru cercetări lucrătorilor de poliție din cadrul Brigăzii Rutiere – Biroul control intern. În dosarul aflat în instrumentarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 4 București, procurorul de caz a dispus măsurile necesare efectuării cu celeritate a actelor de urmărire penală, delegând în acest sens lucrătorii de poliție din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Brigada Rutieră, Biroul control intern. Totodată, constatând neefectuarea în termen a actelor dispuse, procurorul de caz a intervenit prompt, dispunând noi măsuri și stabilind un nou termen de efectuare a cercetărilor”, transmite Parchetul General.

În cazul celui de al treilea dosar care l-ar viza pe Valentin Riciu, instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 4, procurorul ar fi delegat polițiști din cadrul Brigăzii Rutiere pentru efectuarea cu rapiditatea a cercetărilor, însă actele dispuse nu ar fi fost efectuate la termen.

În acest sens, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus efectuarea de către Serviciul de îndrumare și control „a unui control tematic având ca obiectiv verificarea modului de exercitare de către procurorii de la parchetele competente a activității de supraveghere a cercetărilor penale efectuate de către lucrători de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Brigada Rutieră, Biroul control intern”.

Consilierul ministrului Afacerilor Interne și fost lucrător al Brigăzii Rutiere București, Valentin Rîciu, a transmis sâmbătă, într-un raport înaintat conducerii MAI, că nu a fost și nu este cercetat în vreun dosar penal pentru înșelăciune.

„Referitor la afirmațiile calomnisoare apărute în spațiul public, raportez următoarele: Nu am fost șeful numitului Stan Eugen; Nu am fost și nu sunt cercetat în vreun dosar penal, pentru înșelăciune”, a scris Valentin Rîciu, în raportul transmis conducerii Ministerului Afacerilor Interne.

De altfel, Valentin Rîciu mai precizează, într-un punct de vedere transmis de către Direcția Informare și Relatii Publice din MAI, că în ultima săptămână au apărut în spațiul public mai multe afirmații false și calomnioase împotriva sa, fie că era prieten cu Eugen Stan, fie că era șeful lui. Totodată, acesta a catalogat informațiile potrivit cărora ar fi vizat într-un dosar pentru înșelăciune drept „o nouă mizerie”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Hidroelectrica, prima propunere de dividend de când este companie listată la Bursa de Valori: 13,99...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Noua regulă de pe 31 MARTIE. Este absolut OBLIGATORIU pentru milioane de români care călătoresc
Prințul Harry, presat de Meghan să se împace cu Familia Regală. Este un interes la...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația