VALIZA, noua armă politică din 2018

VALIZA, noua armă politică din 2018
Publicat: 27/12/2018, 14:13
Actualizat: 25/03/2019, 22:57

Banala valiză a fost un adevăratbuzdugan politic în 2018. După ce Rise Project a prezentat date dintr-o valiză cu informații din interiorul companiei Tel Drum, Dragnea a plusat și a apărut în fața jurnaliștilorcu două valize, una plină cu gogoși.

Războiul dintre Liviu Dragnea și Klaus Iohannis a înregistrat pe final de an un episod inedit: joaca de-a valiza. La începutul lunii noiembrie, jurnaliștii de la Rise Project au prezentat date dintr-o „valiză cu informații esențiale din interiorul corporației Tel Drum, la care procurorii DNA n-au avut acces când au percheziționat fizic și informatic sediul firmei, anul trecut. Valiza a fost găsită în zona rurală din Teleorman, de către un localnic, chiar pe proprietatea lui. Localnicul a intrat în contact cu o sursă RISE Project din județ”.

Valiza conținea un hard negru cu 63 GB de conținut din computerul unui om important de la Tel Drum, mii de facturi, acte constitutive de firme-fantomă, extrase de cont sau documente ale unor interpuși. Totodată, sunt salvate 54.710 mailuri plus atașamentele de pe adresa de serviciu, În valiză mai exista o tabletă din 2010 care a aparținut directorului general Tel Drum – Petre Pitiș și peste 1.000 de fotografii din excursii exotice cu anturajul, întâmplări din firmă și momente de familie.

Printre mailuri există și unul trimis de Ștefan Dragnea (fiul președintelui PSD, Liviu Dragnea) în anul 2010: „Am și eu o datorie la un tip și nu vreau să cer lui Liviu, că mă ceartă, mă poți ajuta să o achit? A făcut o factură cu ulei pentru mașini”.

Există și o agenda cu 980 de numere de telefon strânse în ultimii ani: „Băsescu”, „Hrebe”, „Dăncilă”, „Bănicioiu”, „Pieleanu” etc. Unul se remarca, scris cu pauză între majuscule: „L I V I U”, copii de pe documente personale ale familiei Dragnea și planurile detaliate ale unei proprietăți-mamut din Alexandria, în dreptul căreia scria „Casă Dragnea”.

Liviu Dragnea a contraatacat la apariția informațiilor Rise Project, și a apărut la o ședință a conducerii PSD, cărând două valize.

„Am întârziat puțin pentru că am primit două valize. Prima valiză este cu gogoși de la Rise Project. Sunt aici proaspete. Le mâncăm aici. A doua valiză, după cum probabil știți, eu sunt din Teleorman și ca orice localnic din Teleorman, am găsit în fundul curții o valiză cu documente care nu au ajuns încă la DNA și hai să vedem ce e aici. Ia uite,

– dosarul 01 – achiziția dosarului Raiffeisen

– 02 – Retrocedări către Forumul German a grupului etnic german.

– 03 – promovarea procurorilor care i-au închis dosarelor.

– 04 – declarații despre banii încasați din chirii.

– 05 – închirierea căminului de bătrâni de la Forumul German.

– 06 – presiuni asupra unui judecator de la Curte. Și mai avem niște stickuri”, a explicat Liviu Dragnea, care a promis că va mai aduce și alte valize „cu ilegalități trecute sub tăcere”.

Replica șefului statului nu s-a lăsat așteptată. Iohannis a catalogat drept „fake news” informațiile prezentate de Dragnea.

„Asta se întâmplă când un infractor ajunge în vârful statului, iar acest infractor Dragnea progresează, nu în domeniul statului de drept, ci în domeniul fake news. E ceea ce în ziua de azi se numește fake news, înainte de numeau minciuni. Am avut Caragiale, bilețelul roz și am ajuns în faza cu valizele. Așa se întâmplă dacă infractorii ajung în vârful statului”, a declarat Klaus Iohannis.

Întrebat ce crede despre valiza reală care a ajuns la Rise Project, președintele a răspuns: „Nu știu ce e cu aceste valize, nu am nicio legătură. Omul (n.r.: Dragnea) este disperat și are probleme majore și caută să aducă vorba despre alte lucruri și aduce manevre de manipulare.”

O săptămână mai tărziu, Liviu Dragnea a prezentat încă o valiză, mai mare decât cele două prezentate anterior, care conținea documente și mai multe stick-uri, care a fost „găsită de un localnic din Sibiu”. Șeful PSD l-a acuzat pe Iohannis că a omis unele sume în declarația de avere și a prezentat un filmuleț.

„Azi este a doua zi de luni și este a doua valiză. Un localnic din Sibiu a zis că a găsit-o în curte și a dat-o unui prieten, care a dat-o altui prieten și care prietenul acela cică a devenit martor sub acoperire. Acestea sunt niște stick-uri pe care o să vi le oferim. Am văzut cu toții că de foarte multe ori, deși există unii jurnaliști care fac dezvăluiri bine documentate, cu privire la activitatea infeacțională a domnului Iohannis, aceste știri mor foarte repede. Foarte, foarte ciudat. Și am zis să continui eu. Eu cred că românii au un drept legitim cine este cu adevărat acest personaj. Ceea ce vedem la acest președinte fake, adică fals, este un personaj de carton susținut de statul paralel. Mulți l-au descris ca un șef de clan, cu toate acțiunile întreprinse. Putem vorbi despre 17 dosare penale. Acest domn care vorbea despre penali și despre penalii cocoțați în vârful statului. Pău dumnealui este penal, deci s-a cocoțat în vârful statului. În timp ce făcea pe Albă ca Zăpada și arăta cu degetul era posibilul penal în vârful statului”, a spus Dragnea.

„România lucrului bine făcut. Asta ne spunea domnul Iohannis care nu și-a trecut în declarația de avere sumele cu acea bancă comercială, plătite în avans pentru a închiria. Procurorii nu au cercetat, l-au protejat. Alte dosare au fost închise și cred că vor urma să apară dosare.”

Dragnea a prezentat și un filmuleț care arătatranzacțiilefăcute de șeful statului și care nu apar în declarația de avere.

Liderul social-democraților a promis și o a treia valiză, însă nu a mai prezentat-o opiniei publice.

Războiul dintre palate a continuat însă pe alte paliere.

Președintele Klaus Iohannis a participat la ședința de săptămâna trecută a Executivului, pentru a împiedica adoptarea unei OUG pe amnistie și grațiere.

„Fiecare om are dreptul în România să se facă de râs cât dorește. Nu avea ce să caute acolo, pentru că nu a spus că „merg la Guvern pentru că se discută punctele următoare și vreau să merg să discutăm în această manieră. Am niște propuneri.” Nu, a fost să citească, să facă poze și să plece. Dincolo de declarațiile războinice că spunea că va bloca nu știu ce ordonanță,” l-a ironizat Liviu Dragnea.

Înainte de Crăciun, într-o întâlnire informală cu jurnaliștii, președintele Klaus Iohannis a anunțat că nu va face pace cu Guvernul și va colabora doar pentru chestiuni europene.

„Nu va fi niciun fel de pace cu Guvernul. Voi avea grijă să colaborăm doar pe chestiuni europene,” a spus șeful statului.”Colaborarea mea cu PSD a ajuns la un minim istoric. (…) Sunt extrem de nemulțumit. (…) Colaborarea s-a redus la nimic.”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
O zonă turistică populară, închisă din cauza unor flori care miros urât