• Publicat:
  • Actualizat:
Politică

Vanghelie, despre Liceul Bolintineanu:Sunt degajat; o să vedeți că profesorul de religie e nevinovat

Vanghelie, despre Liceul Bolintineanu:Sunt degajat; o să vedeți că profesorul de religie e nevinovat
Primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, a declarat, luni, răspunzând unor întrebări ale jurnaliștilor în legătură cu scandalul de la Liceul "Bolintineanu", că este "degajat" și că profesorul de religie, consilier local la Sectorul 5 și care ar fi colectat mita pentru Bacalaureat, este nevinovat.

Primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, a declarat, luni, răspunzând unor întrebări ale jurnaliștilor în legătură cu scandalul de la Liceul „Bolintineanu”, că este „degajat” și că profesorul de religie, consilier local la Sectorul 5 și care ar fi colectat mita pentru Bacalaureat, este nevinovat.

„Când veți găsi formule în care veți considera că pot să am o problemă, vă răspund eu, vă caut eu pe voi. Când nu vă caut, înseamnă că sunt degajat”, a răspuns Vanghelie întrebărilor jurnaliștilor.

El a apreciat că numele său a apărut în acest scandal pentru că este un nume „frumos” și pentru că „vinde”.

„E un nume frumos și de aceea o să apară. Sunt sigur că și dumneavoastră de aia mă dați, am văzut că puneți pe burtiere – și dumneavoastră și alte posturi – Vanghelie. Cred că vă place și cred că se și vinde”, a adăugat Vanghelie.

El le-a solicitat jurnaliștilor să adreseze întrebări celor care știu despre ce este vorba în legătură cu Liceul „Bolintineanu”.

„Întrebați-i pe cei care știu. Sunt atât de mulți în măsură și cred că dumneavoastră sunteți cei care ați observat cel mai bine. Sunt cei care sunt în măsură să răspundă, ei trebuie să răspundă pentru toate lucrurile, și bune, și rele. Fiecare în viața noastră răspunde pentru ceea ce face”, a spus Vanghelie.

În ceea ce îl privește pe profeoul de religie, primarul Sectorului 5 și-a manifestat convingerea că se va dovedi că acesta este nevinovat.

„Haideți să lăsăm instituțiile, să vedem. Dar eu vă spun decât atât: că eu nu am nicio problemă, par eu a fi că nu sunt degajat? Haideți să fim serioși. Domnul respectiv eu vă asigur că o să vedeți că este nevinovat. Unii au vrut să o rostogolim într-un fel, alții au vrut să o rostogolim în alt fel”, a spus Vanghelie.

Profesorul de religie de la Liceul „Dimitrie Bolintineanu”, Leonard Petre, care ar fi strâns bani de la elevi pentru mita la bacalaureat, este consilier local la Primăria Sectorului 5, dar și-a păstrat catedra de la clasele a XII-a și ora de dirigenție.

Leonard Petre a fost ales în 2012 consilier local din partea USL în Primăria Sectorului 5.

Surse oficiale au declarat pentru MEDIAFAX că, după ce a fost ales consilier local, Leonard Petre și-a păstrat orele de religie la Liceul „Dimitrie Bolintineanu” la clasele a XII-a și dirigenția la una dintre clase.

Potrivit site-ului Liceului „Dimitrie Bolintineanu”, printre activitățile reprezentative la nivelul catedrelor la religie, Leonard Petre s-a ocupat de serbarea de Crăciun, de organizarea pelerinajului la moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou, de excursii tematice la mănăstirile Dealu, Sinaia, Bușteni și de activitățile cercului de folclor, împreună cu un alt profesor.

Profesorul de religie de la Liceul „Bolintineanu” și alți diriginți de la clasele a XII-a au strâns câte 500 de euro de la elevi, reprezentând costurile pentru petrecerea de absolvire și „cheltuieli” pentru bacalaureat, potrivit referatului procurorilor cu propunerea de arestare a fostei directoare a liceului.

Directoarea Liceului „Dimitrie Bolintineanu” din Capitală, Costica Vărzaru, demisă în urmă cu o săptămână din funcție, a fost arestată preventiv pentru 29 de zile, marți, de Tribunalul București, fiind acuzată de trafic de influență în scopul fraudării examenului de bacalaureat.

Inchide