Vicepreședinte PSD: Evaluarea, ipocrită. Soarta guvernării, decisă de câțiva, total netransparent

Vicepreședinte PSD: Evaluarea, ipocrită. Soarta guvernării, decisă de câțiva, total netransparent
Publicat: 28/06/2017, 23:29

„Să fim onești cu noi: > a fost un pretext. (…) În cazul în care se impuneau schimbări în echipa guvernamentală, ele se puteau face fără umilirea unor oameni, acuzați de lipsă de performanță după un simulacru de analiză, în care ei n-au fost ascultați. Acum ne pregătim intens pentru viitoarea >, posibil la fel de arbitrară, la fel de ipocrită”, a scris Vulpescu pe Facebook.

„Suntem capabili să tragem vreo concluzie de pe urma acestei crize? Ce schimbăm în programul de guvernare? Cine decide schimbările? Cu cine le discută? Sunt lucruri care nu trebuie să fie doar apanajul câtorva oameni, care decid, total netransparent, soarta partidului, ca și soarta guvernării, dar mai ales soarta românilor. Iar după asta ni se va cere iar să fim solidari cu partidul, că va fi bine. Va fi?”, a adăugat Vulpescu.

El a menționat că în ședința CExN de miercuri în care a fost validată lista miniștrilor Guvernului Tudose s-a făcut un apel repetat la solidaritate, dar a subliniat că solidaritatea nu este suficientă pentru a păstra unitatea PSD.

„Motivul acestui reînnoit apel la solidaritate este unul care devenise evident de ceva vreme: am dezvoltat și noi în partid o periculoasă cultură a conflictului. (…) Câtă vreme organisme importante de conducere colectivă a partidului, în primul rând Biroul Permanent Național și Consiliul Național, sunt ocolite, nu poate fi vorba de așa ceva. Doar > nu este suficientă pentru a păstra unitatea partidului. Este nevoie de dialog, de consultarea permanentă a bazei partidului, de luarea deciziilor împreună cu ea”, a arătat Vulpescu.

El a criticat politica actualei conduceri a PSD de a schimba miniștrii din 3 în 3 luni, apreciind că așteptările create de PSD prin programul de guvernare au fost „iraționale”.

„Schimbând din trei în trei luni miniștrii, de ani buni, aparatul de lucru al ministerelor este scăpat din mână. Nu poți construi nimic, ești singur! Nu poți avea autoritate atunci când propriul tău partid te calcă în picioare, te umilește, te face cu ou și oțet, în loc să te ajute! Te lupți și cu partidul, care generează așteptări iraționale, te lupți și cu aparatul de lucru din minister, care nu mai recunoaște autoritatea miniștrilor, fiindcă știe că peste trei luni, sau peste șase luni, ministrul pleacă și el nu pățește nimic”, a mai spus Vulpescu.

El a mai arătat că va prezenta public propria evaluare a activității sale la ministerului Culturii.

Ionuț Vulpescu, apropiat al președintelui de onoare al PSD, Ion Iliescu, a fost ministru al Culturii în Guvernul Grindeanu dar, spre deosebire de cei mai mulți colegi ai săi, el nu s-a mai regăsit pe același post și în Guvernul Tudose. Ministrul propus la Cultură acum este Lucian Romașcanu, fost om din piața media care a candidat anul trecut pe listele PSD Buzău pentru un loc de parlamentar.

Vulpescu a declarat, anterior demiterii Guvernului Grindeanu, că nu a semnat moțiunea de cenzură depusă de PSD împotriva propriului Guvern.

„Nu am semnat moțiunea de cenzură. Asta nu înseamnă că nu-mi voi face datoria față de partidul din care fac parte, deși nu ard de nerăbdare să-mi dau un nemeritat vot de blam, ca o umilință publică. Trebuie să ieșim însă dintr-o criză absurdă, care ne-a făcut mult rău, atât PSD, ca partid, cât și cetățenilor. Cetățeni cărora le suntem datori scuzele noastre”, a spus, la acel moment Vulpescu.

Totodată, Vulpescu nu a făcut cerere de retragere a demisiei după ce Guvernul fusese demis prin moțiune de cenzură, așa cum au făcut 20 dintre colegii săi miniștri.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Rusia va ataca NATO. Anunțul care punea lumea pe jar
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Un traseu popular din Barcelona, șters de pe Google și Apple Maps din cauza turiștilor...