Victor Ponta despre votul exercitat în diaspora: „Personal, nu cred în extinderea numărului de secții. Trebuie schimbată modalitatea de vot prin orice modalitate, vot prin corespondență, vot electronic”

Victor Ponta despre votul exercitat în diaspora: „Personal, nu cred în extinderea numărului de secții. Trebuie schimbată modalitatea de vot prin orice modalitate, vot prin corespondență, vot electronic

Ponta a fost întrebat de ce a pierdut alegerile prezidențiale și a răspuns că „am știut să ne adresăm votanților noștri, am făcut-o convingător, dar am fost total nepregătiți pentru așteptările, supărările și resentimentele unor largi segmente de populație”.

Premierul s-a referit la „tineri, ardeleni, românii din diaspora, care aveau sentimente speciale legate de tema comunismului, a protecției persoanelor acuzate de corupție, a rolului baronilor locali. Dar mai ales a temerii că toată puterea va fi concentrată la o singură forță politică, PSD și Victor Ponta! Mobilizarea acestora în turul doi a decis rezultatul final!”

„Modul în care a fost organizat votul din diaspora a fost scânteia care a declanșat flacăra, dar fondul enunțat mai sus era deja instalat de mai mult timp. Evident că nu a avut nimeni, la nivel guvernamental, nicio intenție să blocheze votul în diaspora. Dovada? A fost același număr de secții ca și în anul 2009, dar prin schimbarea procedurilor au votat de trei ori mai mulți români… Pur și simplu am considerat în mod total eronat că nu vor fi semnificativ de mulți votanți decât la precedentele alegeri, și această eroare ne-a costat foarte scump!„, a declarat Ponta, în interviul acordat celor de la Evenimentul Zilei.

„Repet, concluzia mea este că până la sfârșit, dezbaterile nu au contat la aritmetica rezultatului final, deci nu are rost să cântărim prestația mea sau a domnului Klaus Iohannis”, a mai precizat Ponta. De asemenea, premierul spune că nu are contra lui Iohannis „resentimentele sau neîncrederea” pe care le-a avut față de Traian Băsescu și va încerca să colaboreze cu noul președinte.

Ponta a precizat că dacă se va pierde majoritatea parlamentară, va demisiona din funcția de premier și ACL va trebui să formeze un nou Executiv. Premierul a vorbit despre „conducerea tranzitorie a PSD”, pe care o va asigura până la momentul congresului din primăvară, „când cu siguranță e nevoie de un alt proiect politic pentru ciclul electoral 2015-2019″.

„Nu există în PSD teama de rebeliune, nu am avut așa ceva în cinci ani de mandat, ci doar trădare, interese meschine și lipsa de solidaritate în momente dificile. Acesta e răspunsul exact la ceea ce s-a întâmplat și acesta este motivul despărțirii de domnii Vanghelie și Geoană”, a mai spus Ponta.

În privința Moldovei, Victor Ponta a precizat că l-a asigurat deja pe premierul Iurie Leancă că sprijinul PSD va continua: „Vreau să văd Moldova membră, alături de noi, a UE”.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
A venit anunțul TRIST despre Bruce Willis. Chiar fiica sa a dat vestea: A fost...
Încă trei zile libere pentru bugetari, după minivacanța de 1 Mai și Paști
Rezultatele tragerilor speciale Loto de Paști. Numerele câștigătoare de la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Victoria, Regina cu cei mai mulți copii