VIDEO | Ion Cristoiu, despre Andrei Muraru: A fost trimis în SUA fără niciun temei / Trebuia dat afară

Publicat: 05/12/2023, 11:24
Actualizat: 05/12/2023, 12:07

Scriitorul și publicistul Ion Cristoiu comentează scandalul Ciolacu-Muraru. În opinia lui Cristoiu, ambasadorul României la Washington ar fi trebuit dat afară, pentru declarațiile pe care le-a făcut, în timpul vizitei delegației guvernamentale române în Statele Unite.

Cristoiu spune despre Muraru că a fost trimis la Washington „fără niciun temei, fără niciun CV”, pentru că s-a lipit de „unul Klaus Iohannis”.

Acest Andrei Muraru este în epicentul unui scandal pentru care el ar fi trebuit dat afară, azi dimineață. Andrei Muraru s-a lupit de unul Klaus Iohannis, care este în Dubai. Fără niciun temei, fără niciun CV, a fost trimis  la Washington. (…) El nu are nicio treabă, are interesul lui personal. Bate vântul în Israel, e cu Israelul, bate vântul în Ucraina, e cu Ucraina, a comentat Ion Cristoiu.

Opinia lui Cristoiu este că, din punct de vedere diplomatic, Marcel Ciolacu ar fi trebuit să-l ia pe ambasador la evenimentele din SUA, însă este alegerea sa, din funcția de prim-ministru și, prin urmare, superior al lui Andrei Muraru.

Ambasadorul țării noastre se pune la dispoziția țării, că el e ambasador, nu e președintele. Marcel Ciolacu, ca premier, este și șeful lui Muraru, teoretic. În consecință, de când și până când un ambasador, de față cu ministra de Externe, îi dă una peste față, în public, premierului?! Admițând că Marcel Ciolacu a comis o nedreptate…Tu ești diplomat, ești ambasador, îți dai poalele peste cap în fața opiniei publice, în fața românilor?

Reamintim că, în prima zi a vizitei delegației guvernamentale în Statele Unite, ambasadorul României la Washington, Andrei Muraru a spus la o întâlnire cu românii din SUA că nu îl va mai însoți pe Marcel Ciolacu la evenimente.

Rolul meu în această vizită se încheie aici. Mulțumesc echipei mele de la Ambasada României de la Washington pentru efortul depus în ultimele zile pentru a facilita întâlnirile din următoarele zile.  Însă domnul prim-ministru a considerat că nu este necesară participarea reprezentanților ambasadei României la Washington la întâlnirile politice din următoarele zile. Acestea fiind spuse, domnule prim-ministru, nu-mi rămâne decât să vă doresc foarte mult succes, dumneavoastră și echipei guvernamentale, pentru că succesul dumneavoastră aici în America înseamnă succesul României, a ambasadorul Muraru.
După această declarație, Marcel Ciolacu a afirmat că l-ar fi rechemat în țară pe ambasadorul Muraru de la post. Într-o intervenție la Antena 3, Ciolacu a catalogat atitudinea ambasadorului ca fiind o „o reacție emoțională”.
Nu mai avut nicio discuție cu domnul ambasador și cred că o perioadă mai lungă de timp nu o să avem discuții. În primul loc, eu am venit aici însoțit de ministra de Externe, este reprezentanta de vârf a diploaţiei române, nu apucasem să avem discuțiile aplicate cum vor fi reprezentările în ziua următoare de aceea am şi spus că câteodată e bine să ai răbdare. Totuşi, lipsa de anvergură a domnului ambasador și o reacție până la urmă cred că emoțională a domniei sale nu l-a calificat pentru a fi ambasador, a spus premierul Ciolacu.
CITEȘTE ȘI:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Miliardarul Umar Kamani, nuntă de 25 de milioane de dolari pe Coasta de Azur. Mariah...
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Care este melodia cea mai periculoasă pentru șoferi, dacă o ascultă la volan. E una...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
"Suntem o comună binecuvântată de Dumnezeu!" Fructul cu care localnicii au dat lovitura. Cu cât...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Cine este românul care și-a pierdut viața în noaptea de Înviere, în Italia. Mașina tânărului...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Omagiu adus lui Bernard Hill de membrii distribuţiei "Stăpânul Inelelor"
Substanță RADIOACTIVĂ, găsită în urina fumătorilor de țigări electronice!
AJUTOR OBLIGATORIU în România. Este vestea pe care o așteptau aproape un milion de români
O bancnotă de colecție îți aduce o avere. Mulți români o mai au prin casă
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Maria Cârneci, destăinuiri emoționante despre pierderea soțului ei. Artista încă nu și-a găsit liniștea fără...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Meteorologii au anunțat când începe vara în toată regula