VIDEO – Paul Stănescu: PSD are șanse în 2024 să fie cel mai mare partid / M-ar bucura ca partidul să susțină o femeie la prezidențiale

Publicat: 30/08/2022, 10:44
Actualizat: 30/08/2022, 11:02

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, afirmă că Partidul Social Democrat are șanse să fie „cel mai mare partid, așa, de departe”, la alegerile din 2024. 

Paul Stănescu a făcut aceste afirmații la Școala de vară a femeilor social-democrate, organizată la Olimp.

„În 2024, cele mai importante din punctul meu de vedere sunt alegerile locale. Vrem ca PSD să fim vioara întâi și dacă se poate să fim la guvernare într-o alianță convențională. Am dori ca numărul aleșilor locali ai PSD să fie mult mai mare. Dacă vom avea succes în alegerile locale din 2024, sunt convins că alegerile parlamentare vor fi la mâna noastră. Avem șanse în 2024 să fim cel mai mare partid, așa, de departe”, a afirmat Paul Stănescu.

Paul Stănescu: „M-ar bucura ca partidul să susțină o femeie la prezidențiale”

„În ultimii 20 de ani nu am prea avut succes cu președintele României și cred că dacă am avea o consultare, (…) m-ar bucura foarte tare dacă ar fi o doamnă. Bărbați am văzut ce au făcut în ultimii 30 de ani. O doamnă ar aduce un echilibru mai mare în societatea românească”, a continuat Paul Stănescu.

În 2024 vor fi organizate alegeri locale, parlamentare, europarlamentare și prezidențiale.

Paul Stănescu: „Avem o urgență națională și europeană: sistemul de irigații în PNRR!”
Sursa: MEDIAFAX FOTO

Ciolacu, despre candidatul PSD la prezidențiale: „Schimbăm cu totul sistemul de desemnare a candidatului”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus, la finalul lunii iulie, că viitorul candidat al social-democraţilor la alegerile prezidenţiale va fi ales de filiale şi că ar accepta şi o persoană din afara partidului pentru această poziţie.

„La nivelul PSD şi al preşedintelui PSD, nu au început aceste discuţii (despre candidatul partidului la alegerile prezidenţiale – n.r.). Singura discuţie pe care am avut-o foarte clar – viitorul candidat al PSD va fi ales de către fiecare organizaţie, de fiecare consilier comunal, municipal, viceprimar, primar, în conferinţe de alegeri în întreaga ţară. Schimbăm cu totul sistemul de desemnare a candidatului pentru funcţia de preşedinte al României”, a precizat Ciolacu, la sediul central al PSD.

El a adăugat că există deja „un colectiv de lucru” pentru modificarea Statutului partidului, care se ocupă de aceste modificări.

„Din punctul meu de vedere aş accepta şi oameni din afara partidului, ca să fie o competiţie cât mai deschisă”, a mai afirmat președintele PSD, potrivit Agerpres.

Marcel Ciolacu a menţionat că PSD va face un congres ordinar în care să fie decise şi modificările la statut.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase