Viorica DĂNCILĂ se întâlnește cu Recep ERDOGAN, președintele Turciei

Viorica DĂNCILĂ se întâlnește cu Recep ERDOGAN, președintele Turciei
Publicat: 15/10/2018, 12:21

„Voi începe, astăzi, o vizită în Republica Turcia și în Golful Persic, în Emiratele Arabe Unite și în Kuwait, state cu potențial de dezvoltare a relațiilor economice cu România. Promovarea investițiilor și oportunităților de afaceri reprezintă prioritatea Guvernului în acest moment. În această deplasare mă vor însoți mai mulți miniștri, vom prezenta proiecte importante din domeniile infrastructură de transport, sănătate, turism, energie, pe care investitorii privați le pot dezvolta, inclusiv în parteneriat public-privat”, a anunțat, premierul Viorica Dăncilă, în debutul ședinței de Guvern de la Palatul Victoria.

Șeful Executivul a precizat că se va întâlni, în cursul zilei, cu președintele Turciei.

„Astăzi voi avea întâlniri cu președintele Republicii Turcia, dl Erdogan, conducerea Marii Adunări Naționale a Turciei, precum și cu președintele Uniunii Camerelor de Comerț, Industrie și Burse. În următoarele zile voi avea mai multe întrevederi cu înalți oficiali din Emiratele Arabe Unite și Kuwait și vreau să precizez că voi participa la Forumul Oamenilor de Afaceri din România și Kuwait”, a menționat premierul.

Cea mai recentă vizită externă a premierului Viorica Dăncilă a avut loc în Spania, pe 6 septembrie. Șeful Executivul a discutat, la Palatul Zarzuela, cu Regele Spaniei, Felipe al VI-lea, la întrevedere fiind prezenți și vicepremierul Paul Stănescu și ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, alături de ambasadorii celor două țări. Anterior întrevederii cu Regele Felipe al VI-lea, Dăncilă a semnat, la Madrid, cu premierul Spaniei, Pedro Sanchez, două memorandumuri care permit elaborarea de proiecte comune în domeniul apărării și cel al modernizării administrației publice.