„Voci furate” – Clipul românilor din Paris hotărâți să fie eroi în turul doi: „Simțim că nu ne aude nimeni, deși strigăm, urlăm din tot sufletul către guvernul nostru”

„Voci furate - Clipul românilor din Paris hotărâți să fie eroi în turul doi: „Simțim că nu ne aude nimeni, deși strigăm, urlăm din tot sufletul către guvernul nostru
Publicat: 15/11/2014, 19:42

Mai mulți tineri români din Paris, care după primul tur de scrutin au protesat în fața Ambasadei României și au făcut demersuri pentru a cere suplimentarea secțiilor de vot pentru diaspora, au realizat zilele trecut un clip emoționant.

Filmulețul intitulat „Voci furate!” atrage încă o dată atenția asupra organizării defectuoase a alegerilor prezidențiale peste granițe, dar, totodată lansează și un apel către electorat: „Nouă ne-au fost furate vocile. Acum, speranța e în voi. Ieșiți la vot pe 16 noiembrie!”.

Clipul a fost filmat la Place du Trocadero, din capitala franceză, de Sanda Veber. Ideea a aparținut Cristinei Chiș, Gabrielei Costache (a cărei scrisoare pentru România gândul a prezentat-o aici) și lui Mihail Logofatu, în vreme ce de montaj s-a ocupat Mihai Trancă. Au participat, de asemenea, Oana Stan, Marius Adrian Ciupe, Dan Cosma, Alexandru Urdaș și Iulia Stoian.

„Am stat cam 5 ore în frig să filmăm. Erau cam 7-8 grade afară… L-am filmat de la 18:00 până pe la 23:00″, a povestit pentru gândul Cristina Chiș. „A fost tare frumos! Pentru noi era clar că trebuie să ne facem auziți, chiar dacă nu se aude”, a adăugat ea.

În clip, tinerii interpretează imnul României, „Deșteaptă-te, române!”, însă din când în când sunetul se întrerupe simbolic: „Simțim că nu nu aude nimeni, deși strigăm, urlăm din tot sufletul către guvernul nostru. Aud doar ce vor ei să audă, ne pun vocile pe mute atunci când nu le convine”, a mai explicat Cristina.

Când vocile lor nu se mai aud, rămân însă afișate câteva citate puternice: „Libertatea nu este ceva ce avem și astfel să o putem pierde; libertatea este ceea ce suntem” (Viktor Frankl), „Popoarele sunt ca și pădurile: ele se refac de jos, ci nu de sus” (Abbe Lemire), „În tine, ca în oricare ființă umană, există o dimensiune a conștiinței mult mai profundă decât gândirea. Este esența a ceea ce ești tu” (Eckhart Tolle), „Democrația se bazează pe convingerea că există posibilități extraordinare în oameni obișnuiți” (Harry Emerson Fosdick), „Indiferența este esența inumanului” (George Bernard Shaw), „Construirea propriei noastre vieți constă, în prezent, în puterea faptelor mult mai mult decât în convingeri” (Walter Benjamin).

„Exprimă multe pentru noi… exprimă tristețea și revolta pe care o simțim noi aici”, a mai spus Cristina Chiș despre clip.


Despre „Voci Furate”: Cameraman- Sanda Veber, Montaj- Mihai Trancă (care are, în acest moment, un proiect ce poate fi susținut AICI). După o idee a Cristinei Chiș, Gabrielei Costache și Mihail Logofătu.

Calvar pentru o tânără. Ce a putut să păţească după 10 partide de sex într-un...
Nu e o glumă! Câți bani cere Loredana Groza ca să-ți cânte la nuntă
FOTO. Jojo, în costum de baie! Cum arată acum, de fapt, trupul fostei vedete Playboy
Demența la bătrânețe poate fi prevenită, dacă urmezi 5 sfaturi simple
Anunț cutremurător! Medicul Valeriu Gheorghiță, adevărul despre efectele adverse ale dozei a treia de vaccin:
Celebru milionar, salvat de la moarte, în mod miraculos, de Gigi Becali! `A venit Luțu...
Averea halucinantă a noului premier al României! 40.000 de euro pensie și venituri grotesc de...
Criza guvernamentală ucide oameni zilnic. Apelul medicilor: Depolitizaţi deciziile medicale şi haideţi să colaborăm
Dacia Logan, în rate, este mașina momentului în ROMÂNIA. Avansul este zero!
BANCUL ZILEI – Două blonde fac nudism. La un moment dat apare un taur…
Restricții aprobate de CNSU: Lockdown de la ora 22.00, masca obligatorie, iar nunțile și alte...
Nu e o glumă! Câți bani cere Loredana Groza ca să-ți cânte la nuntă
Un medic AVERTIZEAZĂ: acestea sunt cele mai PERICULOASE poziții AMOROASE. „Oamenii nu sunt făcuți să...
Când se întoarce frigul în România. Trebuie să ne pregătim deja hainele groase
Autostrada spectaculoasă care va apărea în patru ani în România. Va trece prin munţi şi...
MASCAȚII au `VIZITAT` 3 CASE în VALU lui TRAIAN, după un FLAGRANT pe TRAFIC de...
Crimă pe platoul de filmare! E implicat un actor faimos de la Hollywood
Marea noastră actriță A MURIT... Este doliu uriaș în lumea actorilor români
Doliu negru în România! Am pierdut un antrenor de legendă. A murit chiar azi
DOLIU în ROMÂNIA! Milionarul a MURIT cu ZILE, în CHINURI GROAZNICE
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Pâinea noastră (scumpă) cea de toate zilele? România, producţie record de grâu în 2021