„Voci furate” – Clipul românilor din Paris hotărâți să fie eroi în turul doi: „Simțim că nu ne aude nimeni, deși strigăm, urlăm din tot sufletul către guvernul nostru”

„Voci furate - Clipul românilor din Paris hotărâți să fie eroi în turul doi: „Simțim că nu ne aude nimeni, deși strigăm, urlăm din tot sufletul către guvernul nostru
Publicat: 15/11/2014, 19:42

Mai mulți tineri români din Paris, care după primul tur de scrutin au protesat în fața Ambasadei României și au făcut demersuri pentru a cere suplimentarea secțiilor de vot pentru diaspora, au realizat zilele trecut un clip emoționant.

Filmulețul intitulat „Voci furate!” atrage încă o dată atenția asupra organizării defectuoase a alegerilor prezidențiale peste granițe, dar, totodată lansează și un apel către electorat: „Nouă ne-au fost furate vocile. Acum, speranța e în voi. Ieșiți la vot pe 16 noiembrie!”.

Clipul a fost filmat la Place du Trocadero, din capitala franceză, de Sanda Veber. Ideea a aparținut Cristinei Chiș, Gabrielei Costache (a cărei scrisoare pentru România gândul a prezentat-o aici) și lui Mihail Logofatu, în vreme ce de montaj s-a ocupat Mihai Trancă. Au participat, de asemenea, Oana Stan, Marius Adrian Ciupe, Dan Cosma, Alexandru Urdaș și Iulia Stoian.

„Am stat cam 5 ore în frig să filmăm. Erau cam 7-8 grade afară… L-am filmat de la 18:00 până pe la 23:00″, a povestit pentru gândul Cristina Chiș. „A fost tare frumos! Pentru noi era clar că trebuie să ne facem auziți, chiar dacă nu se aude”, a adăugat ea.

În clip, tinerii interpretează imnul României, „Deșteaptă-te, române!”, însă din când în când sunetul se întrerupe simbolic: „Simțim că nu nu aude nimeni, deși strigăm, urlăm din tot sufletul către guvernul nostru. Aud doar ce vor ei să audă, ne pun vocile pe mute atunci când nu le convine”, a mai explicat Cristina.

Când vocile lor nu se mai aud, rămân însă afișate câteva citate puternice: „Libertatea nu este ceva ce avem și astfel să o putem pierde; libertatea este ceea ce suntem” (Viktor Frankl), „Popoarele sunt ca și pădurile: ele se refac de jos, ci nu de sus” (Abbe Lemire), „În tine, ca în oricare ființă umană, există o dimensiune a conștiinței mult mai profundă decât gândirea. Este esența a ceea ce ești tu” (Eckhart Tolle), „Democrația se bazează pe convingerea că există posibilități extraordinare în oameni obișnuiți” (Harry Emerson Fosdick), „Indiferența este esența inumanului” (George Bernard Shaw), „Construirea propriei noastre vieți constă, în prezent, în puterea faptelor mult mai mult decât în convingeri” (Walter Benjamin).

„Exprimă multe pentru noi… exprimă tristețea și revolta pe care o simțim noi aici”, a mai spus Cristina Chiș despre clip.


Despre „Voci Furate”: Cameraman- Sanda Veber, Montaj- Mihai Trancă (care are, în acest moment, un proiect ce poate fi susținut AICI). După o idee a Cristinei Chiș, Gabrielei Costache și Mihail Logofătu.

Calvar pentru o tânără. Ce a putut să păţească după 10 partide de sex într-un...
INCREDIBIL! Câți lei câștigă lunar un livrator de la Foodpanda
FOTO. Alina Pușcaș, în costum de baie! Cum arată trupul vedetei
Demența la bătrânețe poate fi prevenită, dacă urmezi 5 sfaturi simple
Anunț cutremurător! Medicul Valeriu Gheorghiță, adevărul despre efectele adverse ale dozei a treia de vaccin:
Kira Hagi, prezentatoare de știri! La ce post apare fiica lui Gică Hagi | VIDEO
Averea halucinantă a noului premier al României! 40.000 de euro pensie și venituri grotesc de...
Criza guvernamentală ucide oameni zilnic. Apelul medicilor: Depolitizaţi deciziile medicale şi haideţi să colaborăm
Cum să eviți impactul cu un animal care îți apare în fața mașinii. Sfaturile care...
BANCUL ZILEI – Două blonde fac nudism. La un moment dat apare un taur…
Raed Arafat a răspuns de ce nu este impusă starea de urgență, deși sunt înregistrate...
INCREDIBIL! Câți lei câștigă lunar un livrator de la Foodpanda
Un medic AVERTIZEAZĂ: acestea sunt cele mai PERICULOASE poziții AMOROASE. „Oamenii nu sunt făcuți să...
Când se întoarce frigul în România. Trebuie să ne pregătim deja hainele groase
VIDEO Dacia ca un MONSTRU bate orice BMW sau Mercedes la viteză. Cum arată bolidul...
Cristian Bîrcă și-a băgat încă o firmă în FALIMENT
Filmul din cariera lui pe care Brad Pitt ar vrea ca lumea să îl uite!
Marea noastră actriță A MURIT... Este doliu uriaș în lumea actorilor români
Bomba dimineții despre PFIZER! Anunțul făcut ÎN MIEZ DE NOAPTE
Iohannis a fost informat oficial! După atâția ani, a intervenit divorțul. Adio, cuplu perfect
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Pâinea noastră (scumpă) cea de toate zilele? România, producţie record de grâu în 2021