Votul de învestire al Guvernului | Orban anunță : Avem două absențe, un senator USR și un deputat ALDE / Nu accept ca PSD să îmi evalueze miniștrii. Mergem cu Guvernul pe care l-am anunțat / Ședința plenului reunit va fi condusă de Alina Gorghiu

Votul de învestire al Guvernului | Orban anunță : Avem două absențe, un senator USR și un deputat ALDE / Nu accept ca PSD să îmi evalueze miniștrii. Mergem cu Guvernul pe care l-am anunțat / Ședința plenului reunit va fi condusă de Alina Gorghiu
Publicat: 04/11/2019, 14:15

„Avem între 237 și 243. Eu sunt încrezător că va exista o majoritate a parlamentarilor care vor pune interesul României pe primul loc și vor renunța la atitudinea de boicotare, care este total de neînțeles. Eu nu îmia duc aminte ca în 30 de ani să existe o învestire a unui Guvern la care să lipsească de la vot două grupuri parlamentare. Mai mult decât atât am înțeles că ședința nu va fi condusă de niciunul dintre președinții, asta arată boicot total. Conducerea PSD împiedică președinții celor două Camere să își exercite atribuțiile. E un boicot jenant și rușinos. Avem semnalate două absențe, dar sunt motivate, sunt doi colegi a căror stare de sămătate nu le permite să fie prezenți, un senator USR și un deputat ALDE”, a spus Ludovic Orban, la finalul ședinței PNL.

Parlamentarii se întrunesc, luni, de la ora 14:00, în ședință comună de plen, pentru a vota învestirea Guvernului Orban. Pentru a putea fi învestit sunt necesare cel puțin 233 de voturi, pe care premierul desemnat susține că le are.

Marți și miercuri au avut loc audierile în comisiile de specialitate din Parlament ale miniștrilor desemnați pentru a face parte din Guvernul Orban. Din cei 16 miniștri propuși, trei dintre ei, respectiv Florin Cîțu, propus la Finanțe, Ion Ștefan, propunerea pentru Dezvoltare și Violeta Alexandru, propusă la Ministerul Muncii au înregistrat avize negative.

Ludovic Orban a afirmat, însă, că avizul din comisii este consultativ și că nu îi va schimba pe miniștri care au primit aviz negativ.

Orban: Nu accept ca PSD să îmi evalueze miniștri. Mergem cu Guvernul pe care l-am anunțat

Premierul desemnat Ludovic Orban a afirmat, luni, că va merge în continuare cu formula de Guvern pe care a anunțat-o, deși trei dintre miniștri propuși au primit aviz negativ la audierile din comisii. El a susținut că nu acceptă ca PSD să îi evalueze pe liberali.

„Nu accept PSD să-mi evalueze miniștrii, pe de o parte, pentru că PSD a avut majoritate în aceste comisii și a votat politic, fără nicio legătură cu calitate programului și cu calitatea prestației miniștrilor. Ca atare, mergem cu Guvernul pe care l-am anunțat și ne prezentăm în Parlament cu acest Guvern”, a spus Ludovic Orban, întrebat dacă va reconsidera formula Guvernului, după cum Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, i-a sugerat, în contextul avizelor negative primite de cei trei miniștri.

Ședința plenului reunit va fi condusă de Alina Gorghiu

Vicepreședintele Senatului Alin Gorghiu va conduce, luni, ședința plenului reunit al celor două camere ale Legislativului pentru învestirea Guvernului Orban, în condițiile în care președinții Senatului și Camerei Deputaților, Teodor Meleșcanu și Marcel Ciolacu, vor absenta.

„E fără precedent în ultimii 30 de ani ca de la ședința de învestire a unui guvern sa lipsească deliberat, sfidând obligațiile de serviciu și pe cele constituționale, președintele Senatului și președintele Camerei Deputaților. Astăzi voi conduce eu ședința de plen reunit! Sper să port noroc cabinetului Orban și să dăm încrederea Guvernului de astăzi”, a scris pe Facebook Alina Gorghiu.

Situația a fost semnalată și de premierul desemnat Ludovic Orban.

„Am înțeles că ședința nu va fi condusă de niciunul dintre președinții, asta arată boicot total. Conducerea PSD împiedică președinții celor două Camere să își exercite atribuțiile. E un boicot jenant și rușinos”, a spus Ludovic Orban, la finalul ședinței de luni a PNL.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Cea mai tunată de la mare! A defilat de 1 Mai cu talia de viespe...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Întors în ţară din Germania, un bărbat din Gorj a avut parte de o surpriză...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Cine este tânărul din Suceava care și-a pierdut viața după ce a fost lovit cu...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Fenomenul El Niño SE TRANSFORMĂ chiar sub ochii lumii! Ce înseamnă asta
INTERDICȚIE pentru șoferii din România. Se reţin certificatul de înmatriculare şi plăcuţele
Vești proaste despre Florin Piersic. Spitalul l-a îmbolnăvit mai rău
De ce Gică Popescu nu i-a cumpărat fiicei sale o mașină mai scumpă: „Eu am...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
FOTO. Unde se ascundea traficantul de migranţi care a atacat cu cuţitul doi poliţişti de...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
O nouă erupție puternică pe suprafața Soarelui! Semnalele radio din Pacific au fost perturbate