Zeci de organizații din țară și diaspora cer președintelui să nu promulge modificarea codurilor penale: Legea ne aruncă în afara UE, ne izolează!

Zeci de organizații din țară și diaspora cer președintelui să nu promulge modificarea codurilor penale: Legea ne aruncă în afara UE, ne izolează!
Publicat: 25/04/2019, 11:21

Organizațiile se arată îngrijorate de votul dat miercuri, în Camera Deputaților, de 180 de parlamentari care au votat modificarea codurilor penale în varianța propusă de comisia Iordache, „cu intenția vădită de a transforma România într-o țară condusă legal de hoți”, se spune în scrisoarea deschisă a celor 30 de organizații civice, remisă MEDIAFAX.

„Votul favorabil a arătat că 180 de parlamentari nu exprimă interesele alegătorilor, ci ale unor grupări de tip mafiot. Votul exprimat individual de președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a dovedit sfidarea și sacrificarea întregii națiuni pentru binele personal. Alesul Dragnea a folosit Parlamentul României ca pe o instanță în care s-a erijat în judecătorul Dragnea care îl iartă pe condamnatul penal Dragnea. Considerăm acest lucru inadmisibil și impardonabil într-un stat de drept”, se spune în document.

Semnatarii spun că, prin votul dat miercuri „demnitari și funcționari care practică abuzul în serviciu, fură, sunt corupți, inclusiv foști demnitari condamnați penal ar putea deține curând un cazier curat” și că, odată ce ar fi promulgată, legea „ne-ar arunca în afara Uniunii Europene, ne-ar izola, transformându-ne într-o republică bananieră, enclavă a corupției și ilegalităților. Spunem la unison că suntem cetățeni europeni și dorim să rămânem în Uniunea Europeană!”

Autorii apelului spun le amintesc parlamentarilor care au votat modificările la coduri în varianta venită de la comisia specială condusă de deputatul PSD Florin Iordache că ” voturile cetățenilor nu sunt cecuri în alb care să le permită sacrificarea interesului public unor interese personale.”

Ei cer președintelui Klaus Iohannis să nu promulge legea și partidelor din opoziție să sesizeze Curtea Constituțională privind articolul din legea fundamentală care stabilește că „nici un grup și nici o persoană nu pot exercita suveranitatea în nume propriu.”

Textul integral al apelului:

Votul nu validează hoția!

Asociațiile, comunitățile și mișcările civice semnatare exprimă îngrijorarea față de situația gravă din parlament. 180 de parlamentari au votat modificarea codurilor penale în varianta propusă de comisia Iordache, cu intenția vădită de a transforma România într-o țară condusă legal de hoți. Demnitari și funcționari care practică abuzul în serviciu, fură, sunt corupți, inclusiv foști demnitari condamnați penal ar putea deține curând un cazier curat.

Promulgată, această lege ne-ar arunca în afara Uniunii Europene, ne-ar izola, transformându-ne într-o republică bananieră, enclavă a corupției și ilegalităților. Spunem la unison că suntem cetățeni europeni și dorim să rămânem în Uniunea Europeană!

Partidele aflate în coaliția de guvernare trebuie să știe că voturile cetățenilor nu sunt cecuri în alb care să le permită sacrificarea interesului public unor interese personale.

Cerem președintelui României să nu promulge legea. Cerem partidelor din opoziție să sesizeze Curtea Constituțională privind încălcarea art. 2 alin. (2) din Constituție: „Nici un grup și nici o persoană nu pot exercita suveranitatea în nume propriu.” Votul favorabil a arătat că 180 de parlamentari nu exprimă interesele alegătorilor, ci a unor grupări de tip mafiot. Votul exprimat individual de președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a dovedit sfidarea și sacrificarea întregii națiuni pentru binele personal. Alesul Dragnea a folosit Parlamentul României ca pe o instanță în care s-a erijat în judecătorul Dragnea care îl iartă pe condamnatul penal Dragnea. Considerăm acest lucru inadmisibil și impardonabil într-un stat de drept.

Semnatari

#activAG Pitești

Acțiunea Civică Galați

Alba Iulia Civică

Aradul Civic

Asociația România Vie

Asociația Platforma România 100

Brașovul Civic

Canada Save Roșia

Corupția Ucide

Diaspora Franța solidară cu România

Eu Ro Aleg

Evoluție în Instituție

Grupul Civic Madrid

Inițiativa România

Inițiativa Timișoara

Oradea Civică

Reset

#Rezist Constanța

Rezist Galați

Rezist Lyon

#Rezist Milano

#Rezist Paris

#Rezist Toronto

Rezist WMW

#Rezistența

Rezistența din Diaspora

Rezist Zürich

Ștafeta Steagului Uniunii Europene

Umbrela Anticorupție

Vedem Just – Voci pentru Democrație și Justiție

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Elevă de 17 ani, violată de patru tineri într-un liceu din Dâmboviţa. Trei dintre ei...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Mesajul dureros al mamei care și-a pierdut fetița din cauza biluțelor magnetice: „Părinții să nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Ungaria se UNEȘTE cu România. Moment istoric. S-a aprobat chiar azi, 25 aprilie
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului