Zgonea îl „înțeapă” pe Ponta, absent de la bilanțul guvernării: Un lider nu trebuie să fie invitat

Zgonea îl înțeapă pe Ponta, absent de la bilanțul guvernării: Un lider nu trebuie să fie invitat
Publicat: 18/11/2015, 23:33
Actualizat: 08/05/2018, 07:00

„Nu am știut. Am aflat din presă. Nu pot să comentez, îl cred pe Liviu Dragnea. Nu am nicio informație despre domnul deputat Ponta, fostul premier și fostul președinte de partid și nu pot să comentez acest lucru”, a declarat Valeriu Zgonea, întrebat de ce bilanțul guvernării PSD a fost făcut doar de Liviu Dragnea, în absența lui Victor Ponta, deși acesta s-ar fi aflat în Parlament într-o întâlnire cu Călin Popescu Tăriceanu.

El le-a spus însă jurnaliștilor că, la partid, un lider nu trebuie să fie invitat.

„Eu cred că la partid, ca lider, nu trebuie să fii invitat. Ca lider trebuie să vii întotdeauna pentru că întotdeauna este nevoie de tine. Chit că ești primul, chit că ești în echipă, chit că ești ultimul, tu poți să fii valoare adăugată”, a arătat Zgonea.

Întrebat dacă este de părere că Victor Ponta nu a mai fost un „om de echipă”, Zgonea a spus: „Nu comentați așa. Înțelegeți-l și pe Victor Ponta, o guvernare foarte bună, un gest de onoare și o prezentare a unui bilanț făcut de PSD. Victor Ponta nu a candidat independent, a candidat cu noi împreună și noi l-am susținut ca lider al nostru și este Guvernul PSD și al USL, pentru că USL a dat încredere oamenilor că se poate schimba ceva în România în bine”.

Președintele executiv al PSD a mai spus că bilanțul guvernării PSD a arătat că România are oameni responsabili, apreciind că întreaga clasă politică „s-a maturizat cu bune și cu rele și trebuie să vedem și partea plină a paharului”.

Deputatul PSD Victor Ponta a declarat luni că nu a fost la ședința PSD de prezentarea a bilanțului guvernării pentru că președintele Liviu Dragnea nu l-a invitat, însă singurul lucru care contează este că social-democrații au vorbit de bine despre guvernul pe care l-a condus.

„Nu am fost invitat, e decizia conducerii partidului (…) Nu e nicio supărare”, a spus fostul premier, la Palatul Parlamentului, întrebat de ce a absentat luni de la ședința social-democraților în care s-a prezentat bilanțul guvernelor conduse de el, din 2012.

Ponta a mai spus că el este un „om civilizat” și merge doar acolo unde este invitat, însă, din câte a înțeles partidul a vorbit de bine despre el. „Înțeleg că s-a vorbit de bine despre guvernare. Ăsta este singurul lucru care contează”, a mai comentat el.

Referitor la declarația președintelui PSD Liviu Dragnea, potrivit căreia regretă că Ponta și-a dat demisia și că decizia i-a aparținut, Ponta a sugerat că lucrurile au stat cu totul altfel în realitate. „Așa a spus public. În privat, oamenii spun alte lucruri”, a declarat Ponta, refuzând însă să facă alte lămuriri.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a făcut, luni, un bilanț al Guvernelor Ponta, în absența fostului prim-ministru, afirmând că Victor Ponta a fost cel mai bun premier al României, care a lăsat țara într-o situație economică mult mai bună decât era în 2012 și a reușit să repare „nedreptățile” din trecut.

„Din punctul meu de vedere, Victor Ponta este cel mai bun premier pe care l-a avut România. Îi mulțumesc pentru ce a făcut pentru această țară. Cred că ar fi fost în continuare un premier foarte bun și în continuare cred că nu trebuia să plece”, a spus Liviu Dragnea.

Întrebat cum comentează faptul că unii dintre liderii PSD îl acuză, chiar și public, că el este responsabil pentru aducerea partidului în opoziție și că ar fi pus presiune pe Victor Ponta să demisioneze, Dragnea a susținut că a aflat direct de la fostul premier despre intenția sa cu o oră înainte de a face anunțul public.

„Am citit și eu comentariile și încerc să fiu foarte atent la cuvintele pe care le folosesc când vă răspund. (…) În dimineața acelei zile am avut o discuție cu el, m-a căutat, a venit la mine acasă, mi-a spus că a avut o discuție cu Gabriel Oprea cu o seară înainte și a decis să își depună mandatul”, a spus Dragnea, afirmând că nu știe conținutul discuției cu Gabriel Oprea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Patru sulițe aborigene, returnate Australiei după 250 de ani