Zilele lui Zgonea, în PSD, par numărate: „Măreția lui nu poate fi digerată de oamenii de rând, poate scăpăm de el”

Zilele lui Zgonea, în PSD, par numărate: Măreția lui nu poate fi digerată de oamenii de rând, poate scăpăm de el
Publicat: 24/04/2016, 22:22

„Domnul Dragnea este într-o situație foarte dificilă. De fapt eu cred că toate partidele sunt într-o situația dificilă. Urmează să facem campanie prin semne. Dacă vorbim, o încurcăm rău de tot”, a declarat duminică, Dumitru Buzatu, liderul PSD Vaslui, pentru MEDIAFAX.

Legat de scandalul dintre Valeriu Zgonea și Liviu Dragnea, Dumitru Buzatu a afirmat, ironic, că „domnul Valeriu Zgonea este un om politic a cărui măreție nu o putem noi digera, oamenii de rând, mai bine spus, nu-l merităm așa că, poate scăpăm de el”, a mai spus Dumitru Buzatu, pentru MEDIAFAX.

În cadrul ședinței Comitetului Executiv de vineri, Zgonea i-a cerut lui Dragnea să se retragă, au relatat surse din PSD pentru MEDIAFAX. Totodată, numărul 2 din PSD a încercat să forțeze o ședință a Comitetului Executiv care să convoace un congres al partidului. Liderii organizațiilor PSD au fost însă solidari cu Liviu Dragnea.

După întâlnirea cu toți liderii aflați în sediul central al partidului, în timp ce aceștia îl așteptau pe președintele PSD în fața camerelor de filmat, Liviu Dragnea și Valeriu Zgonea au discutat separat. Ulterior, Zgonea a părăsit furios sediul PSD și a declarat că se gândește până luni dacă renunță la toate funcțiile din partid.

Ulterior, Zgonea a scris pe pagina sa de Facebook că ”viața ne-a demonstrat că ori de câte ori am fost duplicitari și pasivi față de dorințele oamenilor, lumea ne-a sancționat și am pierdut alegerile. Și nu e drept ca viitorul Partidului Social Democrat să fie periclitat din cauza unor interese personale/de grup. Avem o șansă istorică: să recâștigăm alegerile locale si parlamentare. Și să guvernăm din nou țara în interesul oamenilor. Vom câstiga alegerile locale pentru că am demonstrat seriozitate și performanță în ceea am facut în administrația locală. Dar putem pierde definitiv încrederea oamenilor în marele proiect PSD. 2016 este anul victoriei sau al înfrângerii definitive pentru PSD. Depinde de noi toți ce ne dorim și ce alegere facem …”.

De cealaltă parte, președintele PSD, Liviu Dragnea a declarat duminică seara că Valeriu Zgonea începe să fie perceput ca având o agendă diferită de cea a partidului și că nici nu mai contează dacă președintele Camerei Deputaților își va da demisia din PSD întrucât ”e descalificat”.

„A generat niște reacții împotriva lui destul de puternice, pentru că oamenii, mă rog, am înțeles, nu știu dacă bine sau greșit, că are alte gânduri. Și, ceea e cel mai rău, din punctul meu de vedere, este că Vali Zgonea a început să fie perceput acum că are o agenda nu neaparat aceeași cu agenda partidului. Pentru că am citit ce a scris pe Facebook. În primul rând eu niciodată nu am făcut asemenea gesturi – să am puncte de vedere despre un coleg pe care să le exprim public. Am avut discuții, am avut păreri, le-am exprimat în BPN”, a afirmat Dragnea la Antena 3.

De asemenea, președintele PSD a susținut că a fost surprins „sincer” de poziția lui Zgonea și a făcut apel la colegi să se abțină și să nu răspundă pe Facebook pentru că astfel de chestiuni trebuie discutate în interiorul partidului.

”Acum, în aceste zile, în acea zi de vineri și în zilele următoare când cineva, indiferent cine e el din partid, are o asemenea reacție, nici nu mai contează dacă va duce la capăt ce a spus, că își să demisia sau nu-și dă, deja pentru tot partidul sau, mă rog, bănuiesc aproape tot partidul e descalificat”, a subliniat el.

Întrebat punctual dacă președintele Camerei Deputaților mai rămâne în partid, liderul social-democraților a spus: „Vom vedea”

„Dacă eu aș fi știut, dacă aș fi văzut, aș fi simțit vineri că o plecare a mea păstrează partidul la fel de unit, la fel de determinat pentru campanie, are prima șansă PSD-ul la alegeri, asta se vede peste tot, în condițiile în care la liberali este o degringoladă, nu sunt în stare să-și găsească candidat(…) aș fi făcut-o. După locale vom avea o discuție în ce privește oportunitatea rămânerii în funcție. Dacă demisionam vineri se ducea PSD la 20%”, a argumentat Dragnea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale,...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Hidroelectrica, prima propunere de dividend de când este companie listată la Bursa de Valori: 13,99...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Noua regulă de pe 31 MARTIE. Este absolut OBLIGATORIU pentru milioane de români care călătoresc
Vine vara! Vreme de plajă în multe zone ale țării
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația