Ziua Națională – 1 Decembrie | Mesajele politicienilor | Ludovic Orban: Avem acum șansa reală să schimbăm lucrurile în bine / Marcel Vela: România ar trebuie să ne unească / Dan Barna: E momentul în care ne simțim bine unii cu alții și trecem peste orice altceva

Ziua Națională - 1 Decembrie | Mesajele politicienilor | Ludovic Orban: Avem acum șansa reală să schimbăm lucrurile în bine / Marcel Vela: România ar trebuie să ne unească / Dan Barna:  E momentul în care ne simțim bine unii cu alții și trecem peste orice altceva
Publicat: 01/12/2019, 22:12

„Sărbătorim în acest an Ziua Națională a României cu împlinirea faptului că am reușit să lăsăm în urmă, prin vot, ceea ce a frânat progresul pe care ni l-am dorit după căderea comunismului. Marea Unire de la 1 Decembrie 1918, dată la care Marea Adunare de la Alba-Iulia a votat unirea tuturor românilor din Transilvania și Banat cu România, a însemnat pentru făuritorii ei împlinirea «Visului de Veacuri, a Visului de Aur al României», așa cum minunat descria acest moment al istoriei Regina Maria”, se arată în mesajul premierului Ludovic Orban.

El apreciază că în cei 101 ani de la Marea Unire soarta României nu a fost lipsită de suferință, în anii de război, în anii de comunism și chiar și în istoria foarte recentă.

„Sărbătorim Ziua Națională cu sentimentul adevăratei noastre eliberări și cel al împlinirii unui nou vis al românilor. Avem acum șansa reală să schimbăm lucrurile în bine, să trăim într-o țară democratică, în care instituțiile statului să servească cetățeanul, iar legea să fie aplicată pentru toți, în mod egal. Este momentul să consolidăm cu adevărat România europeană, care să garanteze cetățenilor săi drepturile și libertățile fundamentale și în care să se regăsească toți românii, indiferent de locul unde au ales să trăiască. Să construim împreună un drum ireversibil al României către stabilitate socială și economică, către prosperitate, în care cei care muncesc onest să se bucure de beneficiile muncii lor, iar antreprenorii să se simtă corect tratați. Să dezvoltăm societatea românească pe principiile solide ale adevărului și meritocrației, în care competența să fie recunoscută și apreciată. Crezul meu, ca prim-ministru, este să nu irosim această șansă și, „prin noi înșine”, români din țară sau din alte colțuri ale lumii, să construim o Românie normală pentru toți cetățenii. La mulți ani, România! La mulți ani, dragi români din țară și din afara granițelor!”, se mai arată în mesajul lui Orban.

Marcel Vela: România ar trebuie să ne unească

„România ar trebui să fie acel cuvânt care ar trebui să ne unească”, a spus ministrul de Interne, Marcel Vela, de Ziua Națională, referindu-se la românii din țară și la cei din Diaspora.

„Într-o lume complicată, într-o lume agitată, care de prea multe ori se confruntă, este supărată și tristă, cred că un cuvânt, România, ar trebui să ne unească. Este acel cuvânt din inimile noastre, care trebuie să fie scânteia pentru o flacără puternică a unității și a bucuriei și a sentimentului de patriotism pe care trebuie să îl avem cu toții, fie că suntem în România sau în Diaspora”, a spus Marcel Vela, ministrul de Interne, duminică, la antena 3.

Vela a precizat că își dorește ca MAI să să fie mândri de ceea ce are în acest moment Ministerul Afacerilor Interne și cu ceea ce s-a prezentat la parada de Ziua Națională.

Fost ministru PSD: La mulți ani, România!

Fostul ministru PSD pentru mediul de afaceri, Ilan Laufer, a anunțat, duminică, înființarea unei noi mișcări politice, un proiect care se adresează celor care sunt dezamăgiți și sătui de minciună, de manipulare, de ipocrizie,de lozinci ieftine, de lipsa viziunii și de lipsa unui proiect de țară.

„La mulți ani România! Dragi prieteni, dragi români, dragi patrioți! Cu prilejul zilei naționale, care semnifică cel mai important moment din istoria modernă a României, dar și un simbol național al curajului, voinței, determinării, puterii de sacrificiu și al dragostei de țară, transmit un mesaj tuturor românilor care cred în viitorul țării noastre și al bogăției poporului român, care sunt dezamăgiți și sătui de minciună, de manipulare, de ipocrizie,de lozinci ieftine, de lipsa viziunii și de lipsa unui proiect de țară. Pentru că #mieimipasa și cred cu tărie că a sosit momentul să reaprindem flacăra speranței în România, am decis să fondez o nouă mișcare politică / un Start-Up care se adresează tuturor românilor care vor să ofere un viitor mai bun acestei țări”, a scris pe Facebook Ilan Laufer.

El precizează că se adresează tuturor românilor care nu au încetat să creadă în România.

Citește continuarea…

Mesajele politicienilor după parada de la Arcul de Triumf

Președintele Senatului, Teodor Meleșcanu, a transmis, duminică, după paradă, că își dorește ca unitatea românilor să se manifeste nu doar în zile de sărbătoare, în timp ce liderul USR Dan Barna a spus că „e momentul în care ne simțim bine unii cu alții și trecem peste orice altceva”.

„E un sentiment extraordinar, că suntem toți românii uniți și aș dori din tot sufletul ca această unitate a noastră să nu fie doar în zilele de sărbătoare, ci și în viața de zi cu zi”, a transmis Teodor Meleșcanu.

La rândul său, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, le-a urat „La mulți ani!” românilor.

„La mulți ani tuturor. Este momentul acela când ne aducem aminte de campionii olimpici, de momentele în care dansăm hore de bucurie la un eveniment sportiv sau la un eveniment social. E o zi frumoasă. E momentul, o dată pe an, în care ne simțim bine unii cu alții și trecem peste orice altceva. Azi, de 1 Decembrie, ne bucurăm toți cu toți. Sentimentul zilei de azi e sentimentul în care găsim și scoatem din noi bucata aia de bine care există în fiecare”, a spus și liderul USR, Dan Barna.

Președintele Klaus Iohannis s-a oprit, înainte de a pleca de la paradă, și i-a salutat pe unii dintre participanți, în special pe copii.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Regulă pentru toți proprietarii de terenuri din România. Legea spune foarte clar
Vremea strică planurile de weekend. Vești proaste de la ANM
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun