UPDATE| Ziua 557 de război: Atac masiv cu drone ruseşti în regiunea Odesa / Zelenski: „Regimul rusesc este incapabil să aducă altceva decât degradare”

UPDATE| Ziua 557 de război: Atac masiv cu drone ruseşti în regiunea Odesa / Zelenski: „Regimul rusesc este incapabil să aducă altceva decât degradare”
Război în Ucraina / Sursa FOTO: wikimedia.org
Publicat: 03/09/2023, 08:09

Un atac cu 25 de drone care a fost lansat de Rusia în primele ore ale zilei de duminică a lovit şi a avariat infrastructura portuară din regiunea Odesa, rănind doi civili.

UPDATE 1: Atac masiv cu drone ruseşti în regiunea Odesa

Un atac cu 25 de drone care a fost lansat de Rusia în primele ore ale zilei de duminică a lovit şi a avariat infrastructura portuară din regiunea Odesa, rănind doi civili, au anunţat pe Telegram Forţele Aeriene ucrainene, relatează Reuters.

Sistemele de apărare aeriană ale Ucrainei au doborât 22 dintre dronele Shahed, de fabricaţie iraniană, au precizat Forţele Aeriene.

Atacul a durat trei ore şi jumătate, potrivit sursei citate de News.ro.

Zelenski: Nu vor mai exista decenii întregi de „business as usual” pentru cei care au jefuit Ucraina

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, sâmbătă, într-un discurs, că va fi restabilită “libertatea” pe toate meleagurile Ucrainei şi că nu vor mai exista “decenii întregi de business as usual” pentru cei care au jefuit Ucraina şi s-au pus deasupra legii şi a oricăror reguli.

Zelenski a vorbit şi despre oraşele care îşi sărbătoresc ziua:

“Sâmbăta aceasta, trei oraşe îşi sărbătoresc ziua. Oraşele care sunt parte indispensabilă a Ucrainei.

Odesa. Sprijinul nostru în sud, la Marea Neagră. Un oraş care, împreună cu Ucraina, are şi va avea întotdeauna o importanţă globală. Un port de care depind vieţile diferitelor naţiuni – de la exporturile ucrainene prin Marea Odesa. Un oraş al culturii care ştie să fie interesant pentru toată lumea şi care respectă pe toată lumea.

Am apărat Odesa de la distrugere. Pentru că regimul rusesc este incapabil să aducă altceva decât degradare. Şi vom readuce securitatea în Odesa. Odesa a fost întotdeauna un loc în care te simţi uşor şi fericit. Odesa va rămâne aşa. Felicitări cu ocazia zilei voastre!

Sumy. Avanpostul nostru din nord-est. În fiecare an, în a doua sâmbătă din septembrie, îşi sărbătoreşte ziua. Şi o va sărbători întotdeauna ca un oraş liber, ucrainean. În aceste vremuri – vremuri de război – din păcate, primim adesea relatări despre teroarea rusă din Sumy. Despre bombardamente, rachete şi bombe. Despre încercările constante ale grupurilor de sabotaj ruseşti de a se infiltra în regiune.

Dar, în ciuda a tot ceea ce se întâmplă, regiunea Sumy este vie. Sumy este în viaţă şi dă putere întregii regiuni. Iar când am fost în oraş, am simţit că acolo există credinţă. Credinţa că răul nu va învinge. Credinţă în oameni. Credinţă în Ucraina. Credinţa că vom trece cu siguranţă peste această perioadă. Şi că vom învinge. Aşa va fi. Sumy, felicitări!

Şi al treilea oraş – Lysychansk. Un oraş pe care Ucraina încă trebuie să îl recupereze împreună cu întreaga regiune Luhansk. Astăzi, nimeni nu poate preciza o dată la care oraşul va fi din nou liber. Dar toţi cei care luptă şi lucrează pentru Ucraina fac tot posibilul pentru ca oraşele şi satele noastre aflate în prezent sub ocupaţie să poată trăi din nou o viaţă normală şi liberă. Lysychansk a fost întotdeauna unul dintre pilonii din estul statului nostru, unul dintre oraşele-cheie. Un oraş mândru! Şi va rămâne aşa. Un oraş care ştie să muncească şi care este pe bună dreptate mândru de realizările sale. Împreună cu Ucraina, totul este posibil. Cu puterea noastră, cu unitatea şi cu capacitatea noastră de a avea grijă unii de alţii – toate oraşele împreună, toate satele, toţi oamenii”.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Euro falși în toată Europa. Banii care au fost falsificați: Nu trebuie să fii expert
Vârsta de pensionare ar putea crește în România. Datele care ar duce la o decizie...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Zeci de experţi în Inteligenţă Artificială de la Google, recrutați de Apple