LIVE | Război în Ucraina, ziua 610: Putin, în retorica apocalipsei. A ordonat un exercițiu de atac nuclear în Federația Rusă

LIVE | Război în Ucraina, ziua 610: Putin, în retorica apocalipsei. A ordonat un exercițiu de atac nuclear în Federația Rusă
Sursa foto: Facebook/ Volodimir Zelenski
Publicat: 26/10/2023, 11:34
Actualizat: 26/10/2023, 18:53

Războiul din Ucraina intră joi în ziua cu numărul 610, iar GÂNDUL vă prezintă cele mai importante evenimente din țara care se află  într-un conflict armat cu Rusia din 24 februarie 2022.

UPDATE 4: Noul premier al Slovaciei a anunţat încetarea livrărilor de arme către UCRAINA. Totul se limitează la „un ajutor umanitar şi civil”

Noul premier al Slovaciei, social-democratul Robert Fico, a anunţat joi încetarea livrărilor de arme către Ucraina şi limitarea sprijinului acordat ţării vecine la „un ajutor umanitar şi civil”, transmite Agerpres.

UPDATE 3: Putin, în retorica apocalipsei. A ordonat un exercițiu de atac nuclear în Federația Rusă

Putin a ordonat un de atac nuclear în Federația Rusă. În special, în timpul antrenamentelor au avut loc lansări practice de rachete balistice și de croazieră.

Serviciile secrete ucrainene au reacționat la repetiția „loviturii nucleare a Rusiei”. GUR consideră că spectacolul îi vizează chiar pe ruși și Occidentul.

„Nu trebuie să o percepem în niciun fel. Acesta este un spectacol nu pentru ucraineni. Este destul de evident că nu s-a spus, demonstrat sau făcut nimic nou”, a explicat Andri Yusov, un reprezentant al Direcției principale de informații a Ministerului Apărării din Ucraina

Iusov crede că, printr-un astfel de spectacol, Kremlinul vrea să arate că „liderul ține totul sub control și apasă personal pe butoane”.

Reprezentantul GUR a precizat că șantajul nuclear împotriva Occidentului va continua.

„Dar pentru cei care joacă în lume retorica „nu este nevoie de escaladarea situației”, retorica „liniștirii agresorului” este o astfel de ilustrare a „asta este ceea ce urmărim”. La nivel global, nu s-a întâmplat nimic nou. Șantajul nuclear nu mai este același un atu care îl ajută pe Putin. Cu toate acestea, vor exista încercări în viitor”, a explicat Iusov, potrivit tns.ua.

UPDATE 2: Ucraina reușește să respingă și să provoace distrugeri semnificative rușilor în încercarea lor de a cuceri Avdiivka

Ucraina susține că continuă să respingă încercările forțelor rusești de a încercui Avdiivka, în regiunea Donețk.

Agenția de știri de stat Ukrinform îl citează pe un purtător de cuvânt al Statului Major General al forțelor armate ale Ucrainei, Andriy Kovaliov, care a declarat la televiziunea ucraineană:

În direcția Avdiivka, inamicul nu încetează să încerce să încercuiască Avdiivka, folosește în mod activ aviația, dar soldații noștri mențin ferm apărarea și îi provoacă inamicului pierderi semnificative.

Donețk este unul dintre cele patru regate ale Ucrainei pe care Federația Rusă a pretins că le-a anexat la sfârșitul anului trecut.

Purtătorul de cuvânt a afirmat că în ultimele 24 de ore forțele aeriene ucrainene au lansat șapte lovituri asupra grupurilor de efective inamice. El a afirmat că rachetele au lovit trei depozite de muniții inamice, șase unități de artilerie și o stație radar de apărare aeriană. De asemenea, el a afirmat că operațiunile ofensive au continuat în sectorul Melitopol, despre care a spus că au slăbit inamicul de-a lungul întregii linii de front de acolo.

Anterior, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a postat pe rețelele de socializare un videoclip care arată ceea ce se presupune a fi imagini cu atacuri reușite ale dronelor ucrainene asupra unor ținte rusești. El a spus: „Nu, nu, nu:

„Loviturile noastre cu drone asupra unor ținte militare. Vă mulțumim, războinicilor, pentru acuratețea voastră! Țineți-o tot așa!”

UPDATE 1: Coreea de Nord, pe cale devină cel mai mare furnizor de arme pentru Rusia

Relațiile militare dintre Coreea de Nord și Rusia au ajuns la un nivel semnificativ, după ce regimul opresiv al Phenianului a început să livreze cantități uriașe de muniție Rusiei pentru atacul asupra Ucrainei.

Este aproape sigur că munițiile nord-coreene au ajuns acum la depozitele de muniții din vestul Rusiei. Aceste depozite sprijină operațiunile militare rusești din Ucraina, spune Ministerul britanic al Apărării.

Dacă Coreea de Nord își menține amploarea și ritmul recent al livrărilor legate de armament (peste 1.000 de containere în ultimele săptămâni), va fi pe cale să devină unul dintre cei mai importanți furnizori străini de arme ai Rusiei, alături de Iran și Belarus.

În prezent, nu este clar ce a acceptat Rusia să furnizeze în schimb Coreei de Nord. Este puțin probabil ca pachetul complet să fi fost finalizat; este foarte probabil ca acesta să fi fost unul dintre principalele subiecte de discuție în timpul recentelor vizite rusești la nivel înalt în Coreea de Nord.

Acesta va include probabil un amestec de compensații financiare, alte tipuri de sprijin economic, furnizarea de tehnologie militară și cooperare în alte domenii de înaltă tehnologie, cum ar fi cel spațial, potrivit The Guardian.

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China aplică strategia "broaştei fierte", acuză comandantul armatei americane din regiunea Indo-Pacific
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Devine ilegal de astăzi, 28 APRILIE. Legea se aplică deja în toată ROMÂNIA
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii