LIVE UPDATE. Război în Ucraina, ziua 344. Cel puțin trei morți după un atac asupra Kramatorsk

LIVE UPDATE. Război în Ucraina, ziua 344. Cel puțin trei morți după un atac asupra Kramatorsk
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 02/02/2023, 09:28

Războiul din Ucraina a ajuns în ziua cu numărul 344, iar GÂNDUL vă prezintă principalele evenimente din țara vecină.

Cel puțin trei persoane au murit în urma unui atac cu rachetă asupra orașului Kramatorsk, informează autoritățile locale.

Zeci de echipe de salvare intervin pentru a căuta oameni prinși sub dărâmături, transmite Poliția.

„Trupele ruse au vizat zona rezidențială a orașului cu o rachetă «Iskander-K». Cel puțin opt blocuri de locuințe au fost avariate, unul dintre ele a fost complet distrus. Bilanțul provizoriu este de trei civili morți și 20 de răniți E posibil ca unii oameni să fie blocați sub dărâmături”, a transmis Poliția pe Telegram.

Atacul a avut loc miercuri seara, la ora locală 21:45 (21:45, ora României, n. red). O operațiune de căutare și salvare este în desfășurare, transmite CNN.

Autoritățile au evacuat sute de oameni la o școală locală.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a condamnat atacul și a transmis condoleanțe familiilor și prietenilor victimelor.

„Aceasta nu este o repetare a istoriei; aceasta este realitatea zilnică a țării noastre. O țară care se învecinează cu răul absolut. Și o țară care trebuie să-l depășească pentru a reduce la zero probabilitatea ca astfel de tragedii să se repete. Cu siguranță îi vom găsi și pedepsi pe toți autorii (atacului, n. red.). Ei nu merită milă”, a transmis Zelenski pe canalul său oficial de Telegram.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat miercuri că a ordonat Ministerului Apărării să acorde prioritate protejării teritoriului rus de bombardamentele forțelor ucrainene.

Prezent la o videoconferință privind restaurarea infrastructurii rezidențiale, Putin a declarat că locuințele din regiunile rusești Belgorod, Bryansk și Kursk – precum și din Crimeea, regiune anexată ilegal de Rusia în 2014 –  au fost „distruse sau deteriorate” de Armata ucraineană, în ceea ce el a numit „atacuri ale unor formațiuni neo-naziste”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase