Un producător german de ARMAMENT anunță că va construi o fabrică în Ucraina. Dmitri Medvedev: „O vom întâmpina cu artificii Kalibr”

Un producător german de ARMAMENT anunță că va construi o fabrică în Ucraina. Dmitri Medvedev: „O vom întâmpina cu artificii Kalibr”
Fotografie cu caracter ilustrativ. Sursa: Profimedia
Publicat: 04/03/2023, 20:46
Actualizat: 04/03/2023, 20:47

Rheinmetall, un important producător de armament din Germania, a anunțat că discută cu autoritățile de la Kiev privind deschidrea unei fabrici de tancuri Panther în Ucraina.

Fabrica ar urma să producă 400 de unități în fiecare an.

Directorul companiei, Armin Papperger, a declarat că investiția ar urma să fie de 200 de milioane de euro și a adăugat că negocierile cu partea ucraineană sunt „promițătoare”.

Acesta a spus că o decizie în acest sens ar putea fi luată în următoarele două luni. Papperger a adăugat că Ucraina are nevoie de 600 până la 800 de tancuri pentru a câştiga războiul, iar cele promise până acum de aliaţii occidentali nu sunt suficiente, potrivit Digi24.

„Chiar dacă Germania şi-ar dona toate cele 300 de tancuri Leopard 2 din dotarea armatei, tot ar fi prea puţine”, a spus el.

Reacția Rusiei

Autoritățile de la Moscova au reacționat la scurt timp de la declarațiile lui Papperger. Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a lansat un avertisment dur.

„Acest eveniment va fi sărbătorit cu focuri de artificii de Kalibr şi alte artificii pirotehnice”, a scris Medvedev pe Telegram, care a calificat ideea unei fabrici de tancuri în Ucraina drept „un trolling primitiv al regimului de la Kiev”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase