Marcel Ciolacu, despre sancțiunile impuse Rusiei: ”Tăierea surselor de bani pentru oligarhii lui Putin este obligatorie”

Marcel Ciolacu, despre sancțiunile impuse Rusiei: ”Tăierea surselor de bani pentru oligarhii lui Putin este obligatorie”
Publicat: 22/03/2022, 09:02
Actualizat: 02/04/2022, 11:10

Marcel Ciolacu – președintele Partidului Social Democrat (PSD) scrie, în mediul online, că sursele de bani ale oligarhilor ruși trebuie tăiate cât mai repede, iar sancțiunile impuse Rusiei sunt ”absolut necesare”.

Din păcate, scrie Marcel Ciolacu, ”nicio țară europeană nu a sancționat angajații companiilor producătoare care au reprezentare în mai multe state”.

Angajații români de la TMK Artrom din Slatina nu sunt plătiți de mai bine de două săptămâni, iar producția stagnează.

”Sancțiunile internaționale la adresa Rusiei sunt absolut necesare. Tăierea surselor de bani pentru oligarhii lui Putin este obligatorie. Niciun leu, niciun euro nu trebuie să finanțeze războiul lui Putin!

Dar nicio țară europeană nu a sancționat angajații companiilor producătoare care au reprezentare în mai multe state, cum sunt, de exemplu, cei 2.500 de angajați români ai TMK Artrom din Slatina, în cazul cărora, de mai bine de două săptămâni, nu s-a găsit nicio soluție! Oamenii nu sunt plătiți, producția stagnează și toate contractele de care depind companii importante din industria românească au ajuns sub un mare semn de întrebare”, avertizează Marcel Ciolacu în mediul online.

Solicit Guvernului să clarifice legal și rapid situația firmei TMK Artrom din județul Olt”

Președintele PSD cere Guvernului să analizeze situația în care se află TMK Artrom din județul Olt, pentru că ”NU muncitorii români sunt cei care trebuie pedepsiți”.

De altfel, precizează liderul social-democraților, important este să fie stopat ”eventualul flux de bani către apropiații lui Putin”.

”Solicit Guvernului să clarifice legal și rapid situația firmei TMK Artrom din județul Olt. Repet! NU muncitorii români sunt cei care trebuie pedepsiți, ci trebuie stopat eventualul flux de bani către apropiații lui Putin. Pentru România sunt importanți românii și locurile de muncă, precum și funcționarea în continuare a economiei românești!

Mai mult, aprobarea unei Ordonanțe de urgență din partea Executivului pentru rezolvarea situației de la TMK ar clarifica și alte cazuri similar”, conchide liderul social-democrat.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase