Primarul din Irpin interzice accesul jurnaliștilor în oraș după moartea reporterului american Brent Renaud

Primarul din Irpin interzice accesul jurnaliștilor în oraș după moartea reporterului american Brent Renaud
Sursa: Twitter
Publicat: 13/03/2022, 22:10

Primarul din Irpin, Aleksandr Markuşin, a anunţat că nu mai permite accesul presei în oraş, din motive de siguranţă după ce Brent Renaud, fost videojurnalist la New York Times, a fost ucis, duminică, în oraș. Un alt jurnalist şi un civil ucrainean au fost răniţi în timpul atacului.

“Începând de astăzi, le interzicem jurnaliştilor să intre în Irpin. Astfel vrem să le salvăm viaţa şi să salvăm viaţa celor care ne apără”, a spus Markuşin într-un filmuleţ postat în social media, potrivit Le Figaro.

Consilierul pentru securitate națională al SUA, Jake Sullivan, a declarat că SUA vor impune „consecințe adecvate” Rusiei, după uciderea jurnalistului american Brent Renaud.

Vestea morții jurnalistului a fost „șocantă și îngrozitoare”, a spus el, iar oficialii americani se vor consulta cu oficialii ucraineni pentru a stabili cum s-a produs decesul, relatează The Hill.

Celebrul jurnalist Brent Renaud, în vârstă de 51 de ani, de la The New York Times, a fost împușcat, duminică, de forțele ruse care au deschis focul asupra unei mașini în apropiere de Irpin, a spus șeful Poliției din zonă.