Rusia amenință America: „Dacă faceți asta, intrați în conflict direct cu noi!”

Rusia amenință America: „Dacă faceți asta, intrați în conflict direct cu noi!”
Rusia amenință America: „Dacă faceți asta, intrați în conflict direct cu noi!” / Sursa FOTO: picryl.com
Publicat: 15/09/2022, 15:06

Continuă seria amenințărilor diplomatice între cele mai mari puteri nucleare de pe glob. Statele Unite vor să înarmeze Ucraina cu rachete cu rază lungă de acțiune, Rusia reacționează și spune că asta ar echivala cu o declarație oficială de război!

Ultimele informații legate de acest subiect vin dinspre Washington, acolo unde se pregătește o mutare care poate schimba soarta conflictului din Ucraina.

Se cere înarmarea Ucrainei cu rachete cu rază lungă de acțiune

Concret, Mitch McConnell, liderul republicanilor din Senatul SUA, a cerut Administraţiei Biden să trimită Ucrainei mai multe arme letale. Inclusiv rachete ATACM, rază lungă de acțiune! Informația a fost publicată prima dată de agenţia de presă Ukrinform.

„Ucrainenii au nevoie de mai multe arme decât le oferim noi. Trebuie să înceapă să le obţină mai repede şi au nevoie de noi capabilităţi, cum ar fi rachete ATACMS cu rază lungă de acţiune, drone mari şi tancuri” – Mitch McConnell, senator republican

Discursul senatorului Mitch McConnell ținut în plenul Congresului SUA nu putea trece fără să primească răspuns din partea rușilor. Prin vocea ambasadorului Anatoli Antonov, Kremlinul a transmis Casei Albe că, „dacă Kievul primeşte rachetele cu rază lungă de acţiune” despre care a vorbit politicianul republican, „asta ar însemna implicarea directă a Americii într-o confruntare militară cu Rusia”.

„Este deosebit de îngrijorător faptul că, de multe luni, Ucraina solicită furnizarea de ATACMS, concepute să lovească ţinte la o distanţă de până la 300 de kilometri” – Anatoli Antonov, ambasadorul Federației Ruse la Washington