Ucraina a bombardat forțele ruse din Insula Șerpilor. Un post de control și un sistem antiaerian ar fi fost distruse

Ucraina a bombardat forțele ruse din Insula Șerpilor. Un post de control și un sistem antiaerian ar fi fost distruse
Sursa foto: Twitter/NEXTA
Publicat: 27/04/2022, 20:42

Armata ucraineană a informat că a bombardat mai multe poziții rusești de pe Insula Șerpilor, din Marea Neagră.

Potrivit Kievului, forțele ucrainene au lovit un „post de control” și au distrus un sistem antiaerian al rușilor din acest teritoriu ucrainean, informează Digi24.

„Forţele noastre au efectuat lovituri asupra poziţiilor inamicului pe insula Şerpilor. Pierderile ruşilor sunt în curs de a fi clarificate”, se arată într-o postare pe Facebook a Comandamentului Sud al armatei ucrainene.

Insula Șerpilor, printre primele teritorii ucrainene ocupate în acest război

Insula Șerpilor, teritoriu recunoscut la nivel internațional ca aparținând Ucrainei, a fost ocupată în primele zile ale invaziei Rusiei.

O înregistrare a unui schimb de replici între militarii ucraineni care asigurau securitatea pe Insula Șerpilor și militarii ruși aflați pe nava care a atacat insula.

Rusia a trimis două nave de război, Moscova și Vasilii Bikov, împotriva micii garnizoane ucrainene de pe Insula Șerpilor.

„Suntem o navă rusă de război. Vă sugerăm să depuneți armele și să vă predați, pentru a evita vărsare de sânge și victime inutile. Altfel, veți fi bombardați. Ne-ați auzit?”, au transmis rușii de două ori.

„Navă de război rusească, du-te naibii”, au răspuns militarii ucraineni, potrivit unor înregistrări apărute în presa din Ucraina.

Autoritățile ucrainene au crezut la acea vreme că cei 13 militari care păzeau insula au murit și au anunțat că aceștia vor fi declarați eroi post-mortem.

Ulterior, s-a aflat că militarii ucraineni sunt în viață, iar soldatul care a transmis celebrul mesaj navei ruse a fost decorat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase