VIDEO| „Fiul tău a murit, poţi să-l îngropi”. Mărturia mamei lui Maxim, soldatul rus care a murit pentru Putin în ziua în care împlinea 22 de ani

VIDEO| „Fiul tău a murit, poţi să-l îngropi”. Mărturia mamei lui Maxim, soldatul rus care a murit pentru Putin în ziua în care împlinea 22 de ani
Sursă foto: captură video Volga News
Publicat: 14/03/2022, 12:47
Actualizat: 14/03/2022, 12:58

Mama lui Maxim, un soldat rus care a murit luptând pentru Vladimir Putin, condamnă războiul din cauza căruia şi-a pierdut copilul. Ultimul mesaj pe care l-a primit din partea fiului ei: „Nu-ți face griji, este doar un exercițiu”, apoi a venit telefonul devastator: „Fiul tău a murit, poţi să-l îngropi”.

Mama lui Maxim spune că a primit vestea decesului pe 25 februarie, chiar în ziua în care fiul ei ar fi împlinit 22 de ani, informează FreeNews-Volga, citat de Ziarul de Gardă din Republica Moldova.

„Toți sunt îngroziți, șocați. Toți prietenii vin și spun că nu cred că el a murit. Pe 23 februarie Maxim a sunat și mi-a spus că merge la instruire, că îi ia telefonul. «Când voi avea semnal, mamă, eu te voi suna».

Pe 25 februarie era ziua lui de naștere și mă gândeam că va suna. Dar nu a mai sunat. Pe la ora două a sunat comisarul militar și a spus că «fiul dumneavoastră a murit în timpul luptelor, pe 24 februarie». El a ținut automatul în mână de două ori, când s-a fotografiat. Care război?”, se întreabă mama soldatului Maxim Hanîghin.

Mama lui Maxim:„Am să-i înfig cu o furcă”

Femeia le-a mai spus jurnaliștilor de la „FreeNews-Volga” că, după deces, nicio autoritate nu a venit să o ajute.

În prezent, nu există nicio confirmare a morții fiului ei, însă biroul local de înrolare a asigurat-o că autoritățile vor face tot posibilul pentru a-i returna trupul fiului. În cimitirul satului s-a săpat deja un mormânt pentru trupul neînsufleţit al lui Maxim.

Ludmila Hanîghina mai are doi fii. Cel mijlociu a făcut deja armata, iar cel mai mic ar urma să fie înrolat în această primăvară. Ludmila însă spune că nu-l va lăsa.

Cum să-l dau la armată? Pentru ca ei să-l ucidă acolo? Nu. Dacă vine chemarea, eu am să-i înfig cu o furcă”, a spus femeia plângând.

Potrivit datelor publicate de Ministerul Apărării Ucrainean, de la începutul războiului au fost uciși peste 12 mii de militari ruși.