VIDEO| Imaginea cumplită a războiului. Peste 100 de cărucioare goale, așezate în piața din Liov, în memoria copiilor uciși

VIDEO| Imaginea cumplită a războiului. Peste 100 de cărucioare goale, așezate în piața din Liov, în memoria copiilor uciși
Sursă foto: Andri Sadovîi/Facebook
Publicat: 18/03/2022, 17:40

În Liov, oraș situat în vestul Ucrainei, a avut loc vineri, 18 martie, o acțiune emoționantă în piața centrală, în memoria celor 109 copii ucraineni uciși în războiul declanșat de Rusia, scrie Ukrainska Pravda.

„Cărucioarele goale sunt simboluri ale vieții acestor îngeri care, acum, protejează cerul de deasupra Ucrainei”, a scris primarul Andri Sadovîi, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Acesta este prețul teribil al războiului pe care Ucraina îl plătește astăzi. Și facem apel la întreaga lume să protejeze copiii ucraineni și să le ofere un viitor”, a continuat edilul.

„Potejați copiii Ucrainei și cerul ucrainean”

Cerem guvernelor altor țări să închidă cerul deasupra Ucrainei. Faceți fotografiicu acțiunea, spuneți despre crimele Rusiei și publicați-o pe rețelele de socializare cu hashtag-ul #closethesky. Protejați copiii ucraineni și cerul ucrainean!

Andri Sadovîi

Rusia a tras șase rachete asupra orașului Liov din avioane

Cele șase rachete trase vineri dimineață asupra orașului Liov, din vestul Ucrainei au fost trase de avioane de luptă aflate deasupra Mării Negre, la circa 1.000 de kilometri distanță, scrie CNN, care citează armata ucraineană.

Rusia a lansat vineri dimineață șase rachete spre orașul Liov, potrivit forțelor armate ucrainene. Proiectilele au fost cel mai probabil rachete de croazieră trase din avioane de război aflate deasupra Mării Negre, se arată într-un comunicat pe Facebook al armatei ucrainene.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase