LIVE UPDATE | Război în Ucraina, ziua 658: Zeci de persoane, rănite la Kiev, în al doilea atac cu rachete al Rusiei de săptămâna aceasta

LIVE UPDATE | Război în Ucraina, ziua 658: Zeci de persoane, rănite la Kiev, în al doilea atac cu rachete al Rusiei de săptămâna aceasta
Atac cu rachete rusești asupra Kievului / Sursa foto: Twitter Nexta
Publicat: 13/12/2023, 06:58
Actualizat: 13/12/2023, 13:39
13:36

Zelenski efectuează o vizită-surpriză la Oslo şi se întâlneşte cu liderii celor cinci ţări nordice, unii dintre principalii donatori ai Ucrainei

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a sosit miercuri la Oslo, în cadrul unui turneu în lume, pentru a se întâlni cu lideri ai ţărilor nordice, unii dintre principalii donatori ai Ucrainei în războiul împotriva Rusiei, anunţă Guvernul norvegian, relatează AFP.

„Îi urez lui Volodimir Zelenski un bun venit călduros în Norvegia”, a anunţat într-un comunicat premierul norvegian Jonas Gahr Støre.

„Norvegia continuă să susţină lupta Ucrainei pentru apărarea ei”, subliniază el, citat de News.ro.

09:53

Cu ce s-a ales Zelesnki, după întrevederea cu președintele SUA, Joe Biden

Volodimir Zelenski s-a întâlnit marți cu președintele SUA și cel mai important lider al planetei, Joe Biden, asta într-un context complicat în care Congresul nu găsește compromisul în ce privește un nou pachet de sprijin pentru Ucraina, în valoare de peste 106 miliarde de dolari. Totuși, liderul de la Kiev a primit 200 de milioane de dolari de la Departamentul Apărării, având în vedere situația tot mai dificilă de pe front a soldaților ucraineni.

Președintele Ucrainei a mers în SUA și a discutat cu Joe Biden, dar și cu republicanii din Congresul american, în încercarea de a debloca un pachet de asistență pentru Ucraina, aflat de ceva timp pe masa Congresului. Potrivit New York Times, Zelenski „s-a lovit de rezistența republicanilor”.

(Citește mai multe informații despre acest subiect aici…)

Sursa FOTO: X/ White House
07:35

Avem cifre dintr-o sursă credibilă. Cați soldați a pierdut, de fapt, Rusia în Ucraina

Ucraina a anunțat recent că Rusia a pierdut pe câmpul de luptă (persoane ucise, rănite și dispărute) peste 340.000 de militari. Aceste cifre au fost considerate de mulți sceptici exagerate.

Însă un raport recent al serviciilor de informații americane arată cifre similare. Rusia a pierdut 315.000 de soldați în Ucraina, potrivit unui document declasificat citat de agenția Reuters. Asta înseamnă că Moscova a pierdut 87% din forța de invazie din februarie 2022.

(Citește continuare articolului aici…)

Rusia, Ucraina, pierderi, razboi
Serghei Șoigu, ministrul Apărării din Rusia, alături de Vladimir Putin. (Sursa foto: Profimedia Images)
06:58

Zelenski, la Casa Albă: Când libertatea este puternică într-o singură ţară, este puternică peste tot

Preşedintele ucrainean Volodymir Zelenski a transmis marţi un mesaj de unitate la conferinţa de presă comună cu preşedintele Statelor Unite, Joe Biden. Liderul de la Kiev s-a declarat bucuros că a primit invitaţia de a veni la Washington, pentru a-i transmite preşedintelui Biden ceea ce ţara sa a realizat în lupta împotriva Rusiei, conform CNN.

„Am făcut deja progrese semnificative. Am arătat că parteneriatul nostru este mai puternic decât orice ostilitate rusă”, a spus Zelensky, adăugând că Ucraina a eliberat 50% din teritoriile ocupate de Rusia.

El a subliniat că soldaţii ucraineni „apără libertatea” de aproape doi ani şi „mulţumită succesului Ucrainei în apărare, alte naţiuni europene sunt ferite de agresiunea rusă, spre deosebire de situaţia din trecut”.

„Când libertatea este puternică într-o singură ţară, este puternică peste tot”, a spus Zelenski, conform News.ro.

„Suntem fermi, indiferent ce încearcă Putin. El nu a obţinut nicio victorie”, a adăugat preşedintele ucrainean.

Zeci de persoane, rănite la Kiev, în al doilea atac cu rachete al Rusiei de săptămâna aceasta, susţine Ucraina

Cel puţin 34 de persoane au fost rănite, iar locuinţe şi un spital pentru copii au fost avariate în al doilea atac cu rachete al Rusiei asupra Kievului de săptămâna aceasta, au afirmat, miercuri, oficiali ucraieneni, în timp ce preşedintele Volodimir Zelenski a pledat, la Washington, pentru mai mult ajutor pentru ţara sa, scrie Reuters.

Sistemele de apărare anti-aeriană ale Ucrainei au doborât toate rachetele care au ţintit capitale în jurul orei 3.00 a.m. (01.00 GMT), a declarat pe Telegram Serghei popko, şeful administraţiei militare a Kievului. Scara completă a atacului nu era deocamdată clară.

Resturile care au căzut au provocat răni şi distrugeri în trei dintre districtele Kievului de pe partea estică a râului Nipru, care trece prin capitală, au afirmat oficialii.

Ferestre şi intrări au fost spulberate de resturi la un spital pentru copii din districtul Niprovski din Kiev, dar potrivit primelor estimări nu sunt victime, a afirmat, pe Telegram, primarul Vitali Klitschko, conform News.ro.

Resturile au lovit, de asemenea, mai multe clădiri rezidenţiale din districtul Niprovski, rănind cel puţin 34 de persoane, din care 15 au avut nevoie de spitalizare, inclusiv doi copii, a adăugat Klitschko. Sistemul de alimentare cu apă al districtului a fost, de asemenea, avariat.

Deocamdată nu se ştie exact ce arme a folosit Rusia în acest atac. El vine după ce luni o salvă de rachete balistice au ţintit Kievul, rănind patru persoane.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Gigi Becali a donat 25.000.000 de euro. Dezvăluirea a venit chiar înainte de Înviere
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în prima zi de Paște. Ritualuri pentru sănătate și belșug în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cutremur în Prima zi de Paște! Unde a avut loc și ce magnitudine a înregistrat
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Inventatorul REVOLVERULUI avea o PERSPECTIVĂ NEOBIȘNUITĂ asupra PĂCII!
S-a stins marele artist al țării. A murit chiar în Sâmbăta Mare. Drum lin!
Mihai Neşu, adevărul despre divorţ. Cine a decis, de fapt, separarea, după accident
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Cristina Șișcanu, motivul pentru care nu gătește nimic pentru masa de Paște. Cum își petrece...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Alessandro Volta, inventatorul bateriei electrice