Zelenski, anunț de ultimă oră. Forțele ruse minează case și trupurile victimelor în timp ce se retrag

Zelenski, anunț de ultimă oră. Forțele ruse minează case și trupurile victimelor în timp ce se retrag
Volodimir Zelenski | Foto – Profimedia Images
Publicat: 02/04/2022, 09:10

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski spune, într-un nou mesaj video, că trupele ruse lasă în urmă un ”dezastru complet” în apropierea Kievului, minând ”întregul teritoriu”, inclusiv zone din jurul caselor și trupurile victimelor, informează The Guardian.

„Lasă explozibili pe întreg teritoriul. Minează case, echipamente, chiar și trupurile oamenilor care au fost uciși. Există o mulțime de fire de declanșare, o mulțime de alte pericole”, a acuzat Volodimir Zelenski.

Potrivit liderului de la Kiev, forțele ruse au început să se retragă ”încet, dar vizibil”, din jurul Kievului și Cernihivului, oraș din nordul țării. Zelenski a precizat că în unele zone retragerea are loc în urma luptelor, iar în altele rușii ”își abandonzează pozițiile singuri”.

Zelenki: „Așteptați ca pământul nostru să fie curățat”

Totuși, președintele ucrainean a avertizat că civilii trebuie să fie în continuare foarte precauți, chiar dacă observă retragerea trupelor ruse.

Mergem înainte. Mișcându-ne cu grijă. Și toți cei care se întorc în această zonă trebuie să fie, de asemenea, foarte atenți. Este încă imposibil să revii la viața normală așa cum era. Chiar și în zonele în care ne întoarcem după lupte. Va trebui să așteptați. Așteptați ca pământul nostru să fie curățat. Așteptați până când puteți fi sigur că un nou bombardament nu poate avea loc”, a avertizat Volodimir Zelenski.

Citește și INTERVIU EXCLUSIV| „Polonia este ținta lui Putin pentru o nouă invazie. Dacă va fi atacată, o să fie o catastrofă”. Scenariul unui război chimic, văzut de un geopolitician din Ucraina.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase