Germania ar putea rămâne fără locuri la ATI/ Record absolut de cazuri în week-end

Redactor:
Lucreția Soare
Germania ar putea rămâne fără locuri la ATI/ Record absolut de cazuri în week-end

Numărul cazurilor de COVID – 19 a ajuns vineri la un record absolut în Germania, aproape 24.000 de noi cazuri, și la fel și și numărul pacienților aflați la terapie intensivă. Văzută ca o „vestă de salvare” pentru alte țări europene în primul val de coronavirus și lăudată pentru unul dintre cele mai bune sisteme de sănătate din lume, Germania ar putea ajunge în situația de a nu mai avea locuri la ATI pentru pacienți din afara țării.

Datele oficiale arată că numărul pacienților Covid aflați unitățile de terapie intensivă din Germania a crescut de la 267 pe 21 septembrie la 3.615 pe 20 noiembrie – o creștere de peste 13 ori în două luni.

Steffen Seibert, purtătorul de cuvânt al cancelarului Angela Merkel: Numărul cazurilor severe din ATI este în continuă creștere

„Numărul cazurilor severe din ATI este în continuă creștere. Numărul deceselor este ceva despre care nu se vorbește cu adevărat și rămâne foarte mare” a declarat Steffen Seibert, purtătorul de cuvânt al cancelarului Angela Merkel, scrie CNN.

Capacitatea ATI a Germaniei: 33,9 paturi la 100.000 de locuitori

Cea mai mare economie a Europei a trecut până acum destul de bine prin pandemie comparativ cu țările vecine. Asta în parte datorită capacității ATI cu 33,9 paturi la 100.000 de locuitori, spre deosebire de Italia, de exemplu, care are doar 8,6. Dar scrie CNN, creșterea numărului de cazuri a produs presiune chiar și asupra sistemului de sănătate a Germaniei, iar spitalurile din anumite regiuni se apropie de limitele lor.

Oficialii germani avertizează că sistemul de sănătate s-ar putea prăbuși

Purtătorul de cuvânt al cancelarului Angela Merkel, Steffen Seibert, a avertizat vineri că sistemul s-ar putea prăbuși dacă actuala traiectorie continuă, potrivit hotnews.ro.

Michael Oppert, șeful secției ATI de la spitalul Ernst von Bergmann din Potsdam, este la fel de îngrijorat de creșterea dramatică din ultimele săptămâni și se așteaptă ca lucrurile să se înrăutățească.

„Nu suntem la vârful valului acum, cel puțin din câte văd eu”, a declarat el pentru CNN. „Și avem o capacitate pentru încă câțiva pacienți, dar dacă această creștere rămâne la fel de rapidă, cred că până și spitalul nostru, cu peste 1.000 de paturi, va ajunge la un punct în care trebuie să trimitem pacienții acasă sau în alte spitale pentru a fi tratați”, spune el.

Peste 22.000 de paturi ATI din Germania erau ocupate în 20 noiembrie și doar 6.000 de locuri  vacante

După ce au fost luați în calcul pacienții non-Covid, 22.066 de paturi ATI din țară erau ocupate în 20 noiembrie, în timp ce 6.107 rămân vacante. Germania are o rezervă de aproximativ 12.000 de paturi ATI, inclusiv paturi de spitale de campanie.

În ciuda capacității mari, ministrul Sănătății Jens Spahn a avertizat luna aceasta că unitățile ATI ar putea fi copleșite dacă rata zilnică de infectare continuă să creasca la nivelul actual.

Acest lucru ar putea să fie o veste proastă pentru toată Europa. Până acum, Germania a preluat pacienți Covid din țările vecine al căror sisteme de sănătate erau copleșite.

În timpul primului val al pandemiei, între 21martie și 12 aprilie, 232 de pacienți au fost transferați pentru tratament în Germania – 44 din Italia, 58 din Olanda și 130 din Franța.

În toamnă, Renania de Nord-Westfalia și Saarland au oferit spații pentru 36 pacienți – 3 din Olanda, 25 din Belgia și 8 din Franța.

Surpriză totală la CFR Cluj. Noul antrenor debutează chiar astăzi pe banca ardelenilor în Europa...
Marius Rădoi a murit azi-noapte! Ştirea care cutremură România
FOTO. Andreea Marin, imagini de când era `vânată` de Playboy! Așa nu și-o mai aduce...
FOTO. Ea este considerată una dintre cele mai frumoase fiice de fotbaliști din lume! Cum...
Se dau BANI pentru români! Suma e INCREDIBILĂ. Intră direct pe card
Vacanţă în pandemie, cu preţul sănătăţii publice. Avertismentul experţilor: Efectele distracţiei se măsoară în numărul...
Scandalul consilierei decorate. Mesajul unui militar împușcat în misiune. „Noi nu am primit niciun telefon...
Marius Rădoi a murit azi-noapte! Ştirea care cutremură România
Ce a făcut Gigi Becali când a aflat că Anamaria Prodan e în stare gravă....
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
GE-NI-AL! Așa poți să primești o pensie de 3.000 de lei lunar. Trebuie să urmezi...
Ungurii nu se lasă și nu renunță la Ardeal! Au dat deja sute de milioane...
LOCKDOWN după alegeri în România? Alexandru Rafila, ANUNȚ ȘOC! Ce ne așteaptă în următoarele săptămâni
Actrița din Juno și Inception a devenit el. Cum arată după ce a dezvăluit că...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
SFÂRŞITUL BENZINEI: Noul combustibil în care chinezii investesc MILIARDE şi care ar putea duce la...
Andra trece prin clipe de coșmar! Aurora și Săndel Mihai, testați pozitiv cu COVID-19: „A...
×
Inchide