5 reguli de bază pentru combaterea celulitei

5 reguli de bază pentru combaterea celulitei
Publicat: 18/09/2012, 18:46
Actualizat: 06/07/2016, 12:18

Celulita este declarată inamicul numărul 1 al femeilor. Medicii spun că 4 din 5 femei au celulită și peste 90% dintre acestea dezvoltă până la vârsta de 30 de ani stadiile incipiente ale aspectului de coajă de portocală a pielii. Printre principalele motive ale apariției acestei afecțiuni se numără factorii genetici, dezechilibrul hormonal sau stilul de viață dezechilibrat.

Potrivit nutriționiștilor, alimentația echilibrată din punct de vedere nutrițional și renunțarea la sedentarism reprezintă cele mai la îndemână metode de a combate aspectul de coajă de portocală al pielii.

Mai jos puteți vedea cinci reguli de bază pentru a combate celulita.

● Evitați carbohidrații după ora 18. Nutriționiștii recomandă să renunțați să mâncați dulciuri, fructe, făinoase și leguminoase, precum fasolea sau mazărea, la cină. Potrivit specialiștilor, glucidele din compoziția lor se transformă ușor în grăsime, mai ales dacă acestea sunt servite la ultima masă a zilei, atunci când metabolismul este unul încetinit. Pentru a diminua aspectul de coajă de portocală al pielii este indicat ca la cină să mâncați proteine slabe, care se găsesc în pește și în carne de pui sau de curcan, lângă care puteți adăuga o porție de legume ușor înăbușite sau sub formă de salată.

● Abuzați de antioxidanți. Vitaminele A, C și E sunt principalele arme în lupta împotriva celulitei. Acestea luptă împotriva radicalilor liberi și au proprietatea de a întări și proteja pielea. Nutriționiștii recomandă să mâncați cât mai multe legume proaspete, care sunt puternic colorate, precum ardeii grași, morcovii, castraveții și roșiile. În plus, pentru a diminua aspectul de coajă de portocală mai este indicat să mâncați zilnic frucute, semințe, nuci, alune, migdale, deoarece au un conținut ridicat de antioxidanți.

● Creșteți aportul de lecitină. Nutriționiștii spun că lecitina este o substanță implicată în transportul colesterolului și substanțelor grase din sânge, fiind unul din factorii care împiedică depunerea acestora pe pereții vasculari, datorită capacității ei de a emulsificare. La nivelul pielii, lecitina protejează celulele dermice. Soia, alimentele derivate din soia, conopida, roșiile, spanacul și portocalele sunt doar câteva dintre alimentele care au un conținut ridicat de lecitină.

● Folosi’i-vă de acizii grași esențiali Omega 3. Rolul acestor grăsimi „bune” este să reducă procesele inflamatorii, inclusiv celulita, să întărească structura pielii și să neutralizeze procesele oxidante declanșate de radicalii liberi. Pe lângă suplimentele de Omega 3, care sunt disponibile în farmacii, medicii recomandă să mâncați de cel puțin două ori pe săptămână pește gras: somon, ton, macrou, sardine și hering. Sursele vegetale de acizi grași Omega 3 sunt fructele oleaginoase, precum nucile, și semințele de in.

● Mâncați proteine slabe la fiecare masă. Specialiștii recomandă să vă faceți un obicei din a introduce la fiecare masă o mică porție de carne slabă, pește, ouă sau tofu. Proteinele conțin albumină și acestea ajută la drenajul lichidelor care stagnează între adipocite.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Copil de șase ani din Gorj, vândut în Germania pentru 8.000 de lei. Ce se...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Vestea serii despre Ion Iliescu. Avocatul său a făcut anunțul
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”