7 greșeli pe care le faci de fiecare dată când te speli pe cap

Redactor:
Mădălina Chițu
7 greșeli pe care le faci de fiecare dată când te speli pe cap
Te speli zilnic pe cap, te speli cu apă fierbinte sau schimbi prea des șamponul sunt câteva dintre greșelile din cauza cărora părul tău are de suferit

Ai fost la hairstylist, ți-ai cumpărat produse de îngrijire a părului de firmă și cu toate astea părul tău este lipsit de strălucire și fragil. Consultanții în frumusețe spun că un păr deteriorat nu este numai rezultatul produselor de îngrijire de proastă calitate, notează Sfatul Părinților.

Aceștia au realizat o listă cu motivele pentru care părul este lipsit de strălucire și fragil.

● Te speli zilnic pe cap. Scalpul produce, în mod natural, un ulei ce are rolul de a menține sănătatea părului. Atunci când ne spălăm prea des pe cap nu facem decât să stimulăm glandele sebacee să producă mai mult ulei, fapt ce duce la apariția aspectului de păr gras. Pentru a preveni acest lucru este recomandat să ne spălăm pe păr o dată la trei zile.

● Te speli pe cap cu apă fierbinte. Deși pentru unele persoane acest lucru poate fi considerat o metodă de a se relaxa, specialiștii spun că apa fierbinte nu face bine la păr. Astfel, este indicat ca temperatura apei să fie potrivită atunci când îl speli sau limpezești.

● Schimbi prea des șamponul. Acest obicei afectează aspectul podoabei capilare făcându-l să arate nesănătos. Printre criteriile de care trebuie să ții cont atunci când îți alegi un șampon se numără: dacă ai sau nu părul vopsit, nuanța în care este vopsit și ce fel de păr este – uscat, gras, subțire, fire despicate.

● Nu folosești balsam. Șamponarea este un pas important în curățarea părului, însă și folosirea balsamului este vitală, mai ales dacă ai părul vopsit. Balsamul face părul mătăsos și ușor de pieptănat după ce a fost spălat. Acest produs de îngrijire a părului trebuie aplicat pe lungimea firelor de păr, în special pe vârfuri. Este indicat să evităm să aplicăm balsam la rădăcină, deoarece dacă nu ne clătim cum trebuie riscăm ca părul să aibă un aspect de nespălat.

●Nu te limpezești bine. Oricine a fost nevoit, măcar o dată în viață, să facă un duș extrem de rapid. Însă, oricât de scurt timp ai avea la dispoziție asigură-te că te clătești bine înainte de a ieși din cabină. În caz contrar riscăm la părul să aibă un aspect urât, de îmbâcseală.

● Spălare, clătire, spălare, clătire. Dacă îți speli părul de mai multe ori într-o singură sesiune de duș faci o greșeală capitală: aceasta este o modalitate sigură prin care îți usuci scalpul. Părul trebuie spălat o singură dată, iar mai apoi clătit din abundență.

Inchide