7 soluții pentru a combate respirația cu miros neplăcut

7 soluții pentru a combate respirația cu miros neplăcut
Publicat: 24/04/2018, 12:49

Respirația neplăcut mirositoare poate afecta interacțiunile sociale ale unei persoane: senzația de disconfort ne poate determina să evităm oamenii din jurul nostru sau chiar să avem o atitudine mai reținută, care poate fi interpretată greșit, în defavoarea noastră. În alte situații, poate ruina o întâlnire romantică sau un interviu, deci putem spune, exagerând puțin, că ne poate modifica destinul. Însă, orice problemă are cel puțin o rezolvare.

1.Periajul și ața dentară

Deseori, respirația urât mirositoare are o legătură directă cu igiena orală deficitară: atunci când nu curățăm corect dinții și limba, resturi alimentare vor rămâne în cavitatea bucală, favorizând apariția mirosului neplăcut.

„În această situație, trebuie să periem dinții de cel puțin două ori pe zi (ideal, după fiecare masă) pentru a îndepărta resturile alimentare care fermentează sub acțiunea bacteriilor, producând miros neplăcut. Însă chiar și atunci când credem că ne-am spălat foarte bine, ața dentară reușește să scoată multe alte resturi fine dintre dinți – de aceea este recomandat să nu sărim peste acest pas. Limba, de asemenea poate fi „gazda” resturilor alimentare alimentare și a bacteriilor, fapt pentru care trebuie curățată și această zonă atunci când ne spălam pe dinti”, spune medicul Mihaela Dan.

2. Tratarea problemelor dentare

Cariile, abcesele dentare, parodontoza (toate sursele de bacterii din gură) netratate produc respirație neplăcut mirositoare. Din fericire, în cazul persoanelor care merg în mod regulat la controlul stomatologic este puțin probabil să apară astfel de situații, eventualele probleme fiind tratate încă din stadiu incipient.

3. Gargara cu apă cu sare

În unele cazuri, în amigdalele voluminoase se acumulează mucus, bacterii și resturi alimentare, care se pot calcifica, formând pietricele (amigdaliti) urât mirositoare. Sarea distruge o parte din bacterii și spală mucusul și detritusurile, fapt pentru care gargara cu apă cu sare poate fi un remediu eficient pentru respirația neplăcută.

CITEȘTE CONTINUAREA ARTICOLULUI AICI

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase