8 ȘTIRI DE LA ORA 8. STUDIU: Omicron este rezistent la majoritatea anticorpilor monoclonali. Cum poate fi neutralizată noua tulpină

8 ȘTIRI DE LA ORA 8. STUDIU: Omicron este rezistent la majoritatea anticorpilor monoclonali. Cum poate fi neutralizată noua tulpină
Publicat: 10/01/2022, 08:29

Varianta Omicron a coronavirusului a fost depistată inițial în Africa de Sud, în noiembrie 2021, de atunci răspândindu-se în zeci de ţări. Experții se aşteaptă ca aceasta să devină dominantă în câteva săptămâni sau luni pe întreaga planetă. Acum câteva luni, studii epidemiologice au arătat că varianta Omicron este mai transmisibilă decât variantele dominante în prezent (precum Delta). Aceasta este capabilă să se răspândească la persoanele care au primit două doze de vaccin şi la cele care au fost infectate anterior. (Citește mai mult aici…)

Noile măsuri pentru prevenirea răspândirii COVID-19 au adus la buget cu aproape 200.000 de lei în plus față de ziua precedentă. Care e valoarea totală a amenzilor

Sâmbătă, 8 ianuarie, prima zi a noii perioade de stare de alertă instituită la nivelul României, oamenii legii au aplicat un număr aproape dublu de amenzi contravenționale, cu o valoarea de aproape două ori mai mare decât în 7 ianuarie, conform datelor oficiale. (Citește mai mult aici…)

Horoscop zilnic: Horoscopul zilei de 10 ianuarie 2022. Săgetătorii pot fi confuzi în acțiuni

Horoscopul zilei de 10 ianuarie 2022, realizat de astrologul Mădălina Manole, vine cu previziuni astrologice și sfaturi pentru toate zodiile, în dragoste, carieră, bani și sănătate. Marte din zodia Săgetător se pregătește să perfecteze un aspect tensionat cu Neptun din Pești, care ne poate aduce o mare doză de confuzie în acțiuni. Este foarte probabil să acționăm sub impulsul unor false credințe și să ne grăbim în a judeca și a da verdicte fără să cunoaștem adevărul. Putem fi păcăliți mai ușor. (Citește mai mult aici…)

Persoanele care merg în Grecia trebuie să aibă test COVID negativ, începând de luni

Persoanele care călătoresc în Grecia vor avea nevoie, începând de luni, de un test PCR sau un test rapid negativ pentru COVID-19 înainte de intrarea în țară, din cauza înrăutăţirii situaţiei legate de coronavirus. Această cerinţă se aplică tuturor călătorilor cu vârsta de 5 ani şi peste care sosesc în Grecia începând de luni de la ora 06:00 (04:00 GMT), indiferent dacă sunt sau nu vaccinaţi, relatează DPA. (Citește mai mult aici…)

Fanii lui Novak Djokovic au dansat în fața hotelului unde este reținut sportivul, în semn de protest

Fanii lui Novak Djokovic au manifestat, duminică, în fața hotelului Park din Melbourne, unde sportivul și-a petrecut a patra zi în ”detenție”, într-un mod inedit. Unii dintre fani au purtat steaguri ale Serbiei pe post de pelerină, iar alții au dansat în fața hotelului. (Citește mai mult aici…)

Un încărcător cu 17 gloanțe a dispărut de la IPJ Giurgiu

Anchetă la nivelul Inspectoratului Județean Giurgiu, după ce de la sediul Poliției Mihăilești a dispărut un încărcător cu 17 gloanțe. În momentul în care a verificat rastelul, ofițerul de serviciu a observat lipsa acestuia și a dat alarma, întrucât nu se știe în mâinile cui s- ar putea afla la aceasta oră încărcătorul cu muniție. (Citește mai mult aici…)

O nouă tulpină a coronavirusului a fost descoperită în Cipru. A fost denumită Deltacron

Ministrul Sănătății din Cipru, Michalis Hadjipantelas, a anunțat, sâmbătă, că oamenii de știință au descoperit o nouă variantă de coronavirus. Cercetătorii au numit-0 „deltacron”, deoarece este un hibrid de tulpini Delta și Omicron. (Citește mai mult aici…)

Dîncu: Coaliția nu se rupe. Nu există mari diferențe ideologice în momentul acesta între stânga și dreapta

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a declarat că relațiile din coaliția de guvernare sunt neașteptat de bune. De asemenea el susține că această coaliție nu se va rupe în următorii ani, ba chiar există posibilitatea ca la alegerile din 2024 PSD și PNL să candideze împreună. „Nu am văzut în Guvern nicio asperitate și nici un fel de diferență, partajare pe baza apartenenței politice a minștrilor, pentru proiecte. Lucrăm împreună, miniștrii liberali și miniștrii de la PSD și UDMR, de asemenea nu am avut niciodată vreun conflict. Premierul colaborează cu noi în mod egal, indiferent de partidul din care facem parte”, a declarat Vasile Dîncu. (Citește mai mult aici…)

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
INTRĂ BANII pe card de astăzi, 29 APRILIE. Informația confirmată oficial în direct la TV:...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Mă făceam că nu aud". Nicolae Botgros, întâmplare neașteptată la o înmormântare! Cererea pe care...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Ce amendă a primit un turist care s-a apropiat prea mult de o morsă din...