Fanii lui Novak Djokovic au dansat în fața hotelului unde este reținut sportivul, în semn de protest

Fanii lui Novak Djokovic au dansat în fața hotelului unde este reținut sportivul, în semn de protest
Fanii lui Novak Djokovic au dansat în fața hotelului unde este reținut sportivul / Sursă Foto: Captură VIDEO
Publicat: 09/01/2022, 17:37

Fanii lui Novak Djokovic au manifestat, duminică, în fața hotelului Park din Melbourne, unde sportivul și-a petrecut a patra zi în ”detenție”, într-un mod inedit.

Unii dintre fani au purtat steaguri ale Serbiei pe post de pelerină, iar alții au dansat în fața hotelului.

Djokovic așteaptă, luni, procedurile judiciare care să stabilească dacă își poate apăra titlul la Australian Open sau dacă va fi deportat.

Printre colegii săi rezidenți în hotelul ”de detenție” pentru imigranți se numără refugiați și solicitanți de azil care contestă aceste proceduri, care, oricum, pentru ei au durat mult mai mult decât la Djokovic.

Atât de mult, în unele cazuri, încât uneori se simt uitați – scrie Associated Press.

Simpla prezență a lui Djokovic la acest hotel, care este o clădire înghesuită și neatractivă aflată la marginea înfrunzită a centrului orașului, a atras privirea lumii către acești rezidenți și luptele lor continue cu sistemul de imigrație australian.

Lui Djokovic i-a fost interzisă intrarea pe aeroportul din Melbourne, miercuri seara, după ce autoritățile de frontieră i-au anulat viza, pentru că nu îndeplinea cerința conform căreia toți cetățenii trebuie să fie complet vaccinați împotriva COVID-19.