Actorul Dorel Vișan dezvăluie secretul pe care îl are pentru a ține glicemia sub control. Este vorba despre o legumă pe care o consumă la fiecare masă și care s-a dovedit că are numeroase beneficii pentru sănătate.
Ajuns la venerabila vârstă de 86 de ani, Dorel Vișan spune că este foarte atent cu starea sa de sănătate, motiv pentru care consumă alimente care îl mențin într-o formă bună.
Ca să aibă glicemia normală, îndrăgitul actor consumă în fiecare zi ceapă, o legumă accesibilă tuturor. Mâncată cu regularitate, ceapa scade nivelul glicemiei din sânge, spune Dorel Vișan.
Mai mult, el susține că a făcut și un sirop de ceapă, iar de câțiva ani nu a mai răcit deloc.
„Mănânc foarte multă ceapă, ceapa scade glicemia. Cei care au glicemia ridicată, dacă mănâncă ceapă sub orice formă… de exemplu, într-o săptămână trebuie să mănânce ceapă de trei ori pe zi, la fiecare masă este foarte bine pentru sănătate. Ceapa este mai acceptabilă și, dacă mănânci după ceapă o frunză de pătrunjel, dispare mirosul ei. În ceapă este o substanță care revigorează celulele pancreatice… asta poate fi explicația. Eu mă ocup de 25 de ani cu asta, fac și sirop de ceapă, iar în toți anii ăștia nu am fost niciodată răcit”, a spus actorul într-un podcast.
Nu cu mult timp în urmă, Dorel Vișan a dezvăluit care este leguma care nu lipsește niciodată de la masa de dimineață. O consumă înainte de micul-dejun și spune că are efecte extaordinare.
Este vorba de castravete, o legumă cu multe beneficii pentru sănătate.
„În fiecare an fac câte o cură de castravete verde. Îl mănânc pe burta goală, înainte de micul dejun, în mai multe variante. Fie cu puțină sare, fie cu sare și ceva ulei de măsline peste. Se poate și cu o variantă mai pișcătoare, după gustul fiecăruia”, a povestit Dorel Vișan.
De altfel, actorul se mândrește cu faptul că are propria sa cultură de legume, astfel că se poate bucura în orice moment de produse naturale.
CITEȘTE ȘI:
Dorel Vișan știe SECRETUL celor mai bune murături. ”Nu multe, ci foarte multe”