Avertisment de la OMS: Numărul de cazuri de rujeolă a crescut la nivel mondial cu 300% față de 2018

Redactor:
Andrei Vacaru
Avertisment de la OMS: Numărul de cazuri de rujeolă a crescut la nivel mondial cu 300% față de 2018
Numărul de cazuri de rujeolă a crescut cu 300% în primele trei luni ale anului 2019, în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, pe fondul unei scăderi a ratei vaccinării, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), citată de France 24.

Rujeola, o boală contagioasă, poate fi prevenită prin intermediul unui vaccin care se administrează în două doze, însă OMS a avertizat în ultimele luni că rata vaccinării a scăzut alarmant de mult la nivel global. „Datele preliminare arată că numărul de cazuri a crescut cu 300% în primele trei luni ale lui 2019 față de aceeași perioadă din 2018. Acesta este al treilea an consecutiv în care înregistrăm creșteri”, arată instituția într-un comunicat.

„Chiar dacă datele sunt provizorii, ele indică un trend. Multe țări se confruntă cu epidemii de rujeolă, iar toate regiunile lumii înregistrează din ce în ce mai multe cazuri”, potrivit aceleiași surse.

OMS atrage atenția că doar unul din zece cazuri de rujeolă se raportează la nivel mondial, ceea ce înseamnă că numărul total al îmbolnăvirilor ar putea fi mult mai mare.

„Creșteri ale numărului de cazuri s-au înregistrat și în țări cu rate ridicate ale vaccinării, cum ar fi Statele Unite”, mai arată OMS.

Organizația avertizează că zona cea mai afectată de această creștere este Africa. Acest continent a înregistrat o creștere de 700% a numărului de cazuri de rujeolă față de anul trecut, în special din cauza ratei scăzute a vaccinării.

Tags:
Inchide