Beneficiile uimitoare ale pepenului roșu, fructul vedetă al verii

Redactor:
Paula Rotaru
Beneficiile uimitoare ale pepenului roșu, fructul vedetă al verii
Nu există fruct mai potrivit pentru vara asta incendiară decât zemosul pepene roșu, vedeta care ne potolește setea și ne încântă mirosul și papilele gustative cu a lui savoare proaspătă și gust de un dulce inconfundabil.

Cred că aș putea cu ușurință să devorez jumătate de pepene dintr-o suflare. Atât de răcoritor și delicios este că e mai mare păcatul să stea nemâncat.

Pepene roșu – beneficii pentru sănătate

Fiecare 100 de grame din acest fruct al îngerilor conține 30 de calorii, 1 gram de fibre, 10 grame de zahăr, 1 gram de proteine, vitamina A, C, E, D, niacină, tiamină, vitamina B6, B12, acid pantotenic și numeroase minerale precum fierul, calciul, magneziul, manganul, potasiul, fosforul, zincul, seleniul etc.

În afară de aceste beneficii nutriționale incontestabile, cercetările realizate în ultima decadă au scos la iveală numeroase efecte benefice ale consumului de pepene roșu asupra sănătății.

Astfel, conținutul extrem de scăzut de grăsimi și colesterol și nivelul crescut de antioxidanți (licopenul) din pepene face din acest fruct un aliat de nădejde în lupta cu radicalii liberi, protejând astfel vasele de sânge și împiedicând îngroșarea pereților arteriali.

Citește continuarea pe CSID!

Inchide