BUSU ar putea fi operat DIN NOU. Actorul este internat la Fundeni. Un medic vine cu o statistică ALARMANTĂ

BUSU ar putea fi operat DIN NOU. Actorul este internat la Fundeni. Un medic vine cu o statistică ALARMANTĂ
Actorul Florin Busuioc ar putea avea nevoie de montarea unui al doilea stent. El este internat la Spitalul Fundeni. Vezi care sunt șansele să facă un al doilea infarct în următorii ani

Actorului Florin Busuioc i-ar putea fi montat un al doilea stent. Vasele de sânge ale acestuia sunt foarte subțiri și riscă să se rupă fără un asemenea dispozitiv.

Medicul Tudor Ciuhodaru consideră că este greu de evaluat evoluția ulterioară.

„Aceste vizite într-o Secție de Terapie Intensivă ar trebui limitate într-o țară în care infecțiile nosocomiale sunt prezente. Este o situație alarmantă. Unul din cinci supraviețuitori ai unui infarct suferă un al doilea eveniment cardiac în următorii ani„, a declarat Ciuhodaru la România Tv.

Actorul Florin Busuioc a suferit un infarct miocardic marți seara, după un spectacol la Craiova. A fost resuscitat și este internat la Spitalul de Urgență din Craiova, unde a fost supus unei intervenții chirurgicale. După ce medicul Paul Trașcă i-a montat un stent, Busu este acum în afara oricărui pericol.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din Ministerul Afacerilor Interne a confirmat pentru Mediafax situația actorului.

„Da, (a suferit un infarct – n.r.), a intervenit SMURD-ul. A fost resuscitat, iar acum este îngrijit la spital. Momentan e la Spitalul Județean de Urgență din Craiova,” a declarat Arafat.

Când a fost apelat pentru urgență, șeful Secției de Cardiologie a Spitalului de Urgență din Craiova avea telefonul închis. Cu puțin înainte de miezul nopții,  a fost chemat de acasă medicul Paul Trașcă pentru a-i pune un stent actorului. Starea acestuia nu permitea transportul la București.

Operația la care a fost supus actorul Florin Busuic la Spitalul de Urgență din Craiova a fost finalizată cu succes în jurul orei 1:00.

„Operația a fost o reușită, i s-a montat un stent și acum pacientul este în afara oricărui pericol. În legătură cu celelalte detalii, familia nu îmi permite să dau nicio declarație. Important este, însă, că totul s-a terminat cu bine,” a declarat Geormăneanu.

 

Inchide