BUSU ar putea fi operat DIN NOU. Actorul este internat la Fundeni. Un medic vine cu o statistică ALARMANTĂ

BUSU ar putea fi operat DIN NOU. Actorul este internat la Fundeni. Un medic vine cu o statistică ALARMANTĂ

Actorului Florin Busuioc i-ar putea fi montat un al doilea stent. Vasele de sânge ale acestuia sunt foarte subțiri și riscă să se rupă fără un asemenea dispozitiv.

Medicul Tudor Ciuhodaru consideră că este greu de evaluat evoluția ulterioară.

„Aceste vizite într-o Secție de Terapie Intensivă ar trebui limitate într-o țară în care infecțiile nosocomiale sunt prezente. Este o situație alarmantă. Unul din cinci supraviețuitori ai unui infarct suferă un al doilea eveniment cardiac în următorii ani„, a declarat Ciuhodaru la România Tv.

Actorul Florin Busuioc a suferit un infarct miocardic marți seara, după un spectacol la Craiova. A fost resuscitat și este internat la Spitalul de Urgență din Craiova, unde a fost supus unei intervenții chirurgicale. După ce medicul Paul Trașcă i-a montat un stent, Busu este acum în afara oricărui pericol.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din Ministerul Afacerilor Interne a confirmat pentru Mediafax situația actorului.

„Da, (a suferit un infarct – n.r.), a intervenit SMURD-ul. A fost resuscitat, iar acum este îngrijit la spital. Momentan e la Spitalul Județean de Urgență din Craiova,” a declarat Arafat.

Când a fost apelat pentru urgență, șeful Secției de Cardiologiea Spitalului de Urgență din Craiova avea telefonul închis. Cu puțin înainte de miezul nopții, a fost chemat de acasă mediculPaul Trașcăpentru a-i pune un stent actorului. Starea acestuia nu permitea transportul la București.

Operația la care a fost supus actorul Florin Busuic la Spitalul de Urgență din Craiova a fost finalizată cu succes în jurul orei 1:00.

„Operația a fost o reușită, i s-a montat un stent și acum pacientul este în afara oricărui pericol. În legătură cu celelalte detalii, familia nu îmi permite să dau nicio declarație. Important este, însă, că totul s-a terminat cu bine,” a declarat Geormăneanu.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult