• Publicat:
  • Actualizat:
Sănătate

Ce măsuri ia Primarul Capitalei pentru protejarea cetățenilor bucureșteni de coronavirus

Ce măsuri ia Primarul Capitalei pentru protejarea cetățenilor bucureșteni de coronavirus
Sursă FOTO: Alexandra Pandrea / Gândul.ro

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, susține că până în prezent, potrivit informațiilor pe care le deține, nu este nevoie de închiderea școlilor, dar și faptul că în cadrul Spitalului de Boli Infecțioase  a fost alocat un corp separat pentru pacienții bolnavi de coronavirus.

De asemenea, politicianul suține că ține legătura permanet cu doctorul Raed Arafat, șeful DSU, și Streinu Cercel, managerul Institutului de Boli Infecţioase „Matei Balş”, potrivit realitatea.net.

„Principala întrebare este dacă se impune închiderea unităților de învățământ. Primesc foarte multe mesaje, e normal să își facă griji. Toate deciziile se iau la nivelul comitetului special iar noi, pentru Municipiul București, ținem legătură cu instituțiile naționale și respectăm regulile care ni se impun, în funcție de situație. Nu e cazul să luăm măsuri până nu suntem informați că suntem în acea situație să impunem restricții. Dar putem să venim în întâmpinare.

Țin legătură permanent cu domnul doctor Raed Rafat, cu domnul profesor Streinu Cercel. Ei sunt cei care trebuie să ne transmită și direct și formal informațiile și măsurile care se impun.

În București sunt aproximativ 1000 de persoane care sunt autocarantinate, iar toate persoanele care s-au prezentat la «Victor Babeș» sunt sănătoase, deci sunt acasă.

Măsurile pe care dorim să le luăm în continuare: Spitalul de Boli Infecțioase a alocat deja un corp de clădire separat cu 60 de locuri, complet renovat, pentru pacienții cu coronavirus. S-a creat un circuit separat încă de la intrare. Spitalul Colentina va funcționa ca spital suport. Poate să primească pacienți care au nevoie de terapie intensivă.

Demarăm în regim de urgență achiziția unui aparat de testare genetică pentru depistarea coronovirusurilor, la solicitarea domnului profesor Streinu Cercel”, a declarat primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Primul caz de coronavirus din România

A fost confirmat primul caz de coronavirus în România, în județul Gorj. După ora 23.00, au avut loc declarații la Ministerul de Interne, susținute de secretarul de stat Raed Arafat și de ministrul Sănătății, Victor Costache. Gândul.ro a prezentat principalele declarații de la sediul MAI în LIVE TEXT.

Bărbatul din Gorj intrase în contact direct cu italianul venit în România, au mers împreună la o partidă de vânătoare. Persoana contaminată a fost adusă în această noapte, la institutul Matei Balș din Capitală. În casa unde bărbatul infectat cu coronavirus era în carantină mai sunt 7 persoane, printre care și vârstnici, dar nu și copii.

Sursă FOTO: Alexandra Pandrea 

Inchide