Ce se întâmplă cu supraviețuitorii Ebola

Ce se întâmplă cu supraviețuitorii Ebola
Publicat: 21/10/2014, 17:36

Supraviețuitorii Ebola pot duce o viață normală, după vindecare, în ciuda faptului că uneori pot suferi de inflamații ale articulațiilor, potrivit CBS. Durata recuperării variază, la fel ca și perioada necesară pentru ca virusul să părăsească definitiv organismul, notează Mediafax.

Organizația Mondială a Sănătății a descoperit că virusul poate rezista în materialul seminal până la șapte săptămâni după vindecarea pacientului, notează businessinsider.com. Se presupune că supraviețuitorii sunt, în general, imuni față de rădăcina virusului cu care au fost infectați, astfel că pot ajuta la tratarea persoanelor infectate cu aceeași rădăcină a virusului. Nu este clar, în prezent, dacă imunitatea este eficace și în fața altor rădăcini ale virusului sau dacă aceasta va fi de durată.

La fel ca în cazul celor mai multe infecții virale, pacienții care își revin după infectarea cu Ebola vor beneficia de prezența anticorpilor în sânge, astfel că sângele lor devine important (deși există controverse) pentru tratamentul celor care au contractat boala.

Continuarea o puteți citi AICI.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase