Centru de evaluare COVID-19, deschis la Spitalul Universitar din București. Pacienții vor primi tratament, fără a fi nevoie de bilet de trimitere

Centru de evaluare COVID-19, deschis la Spitalul Universitar din București. Pacienții vor primi tratament, fără a fi nevoie de bilet de trimitere
FOTO: Shutterstock
Publicat: 30/01/2022, 14:58
Actualizat: 30/01/2022, 15:00

La Spitalul Universitar de Urgență București va fi deschis un centru de evaluare COVID- 19, începând de luni. Bolnavii infectați cu virusul SARS-CoV-2 se vor putea prezenta în centru fără bilet de trimitere, pentru evaluarea stării de sănătate și pentru a primi tratament antiviral gratuit, în regim de spitalizare de zi.

Pacienții beneficiază de toate serviciile medicale indiferent de statutul de asigurat, astfel că vor fi evaluați și tratați gratuit atât pacienții asigurați, cât și cei neasigurați.

„La Centrul de Evaluare COVID-19 se pot prezenta pacienții cu forme ușoare sau moderate confirmați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2. Este foarte important de precizat că pacienții pozitivi care se prezintă la Centru trebuie să vină în maximum a 7-a zi de la confirmarea testului pozitiv și să fi fost înregistrați în Corona Forms, adică să fi fost anunțați în prealabil de DSP”, anunță Spitalul Universitar, pe Facebook.

Astfel, pacienții care au rezultate pozitive în urmă unor teste rapide nu vor putea beneficia de analize, nefiind validați anterior în Corona Forms.

Cei care sunt pozitivi la testul rapid vor anunța medicul de familie și vor decide împreună cu acesta ce au de făcut în privința diagnosticului. Cei care au testul rapid pozitiv și au semne de severitate – respirație grea, stare generală alterată se pot prezența oricînd la Unitatea de Primiri Urgențe. Cei care au test pozitiv, dar au mai mult de o săptămâna de la confirmare, pot lua legătură cu medicul de familie care îi va îndruma în funcție de starea clinică.

„Pacienții care vin la Centrul de Evaluare COVID- 19 de la SUUB trebuie să știe că vor beneficia de efectuarea analizelor aprobate prin contract cu CASMB. În funcție de rezultatul analizelor, medicul poate recomanda investigații imagistice. Având în vedere complexitatea investigațiilor (consult, investigații imagistice, analize speciale de laborator și recomandările de tratament sau instituirea tratamentului în anumite cazuri) timpul de așteptare poate fi de mai multe ore”, averticează medicii de la Spitalul Universitar.

În cazul în care, în urmă consultului și investigațiilor, medicul consideră că formă de boală a pacientului este mai gravă și necesită internare, acesta va fi îndrumat către Departamentul de Urgență pentru a decide ce trebuie făcut mai departe.

Programul de funcționare al centrului

Centrul de Evaluare COVID- 19 de la SUUB va fi deschis între orele 08.00 și 15.00, iar paciențîi vor fi tratați aici de medici specialiști sau primari din specialități medicale.

Intrarea la Centrul de Evaluare COVID- 19 de la SUUB este pe la Ambulatoriul SUUB, în corpul C, zona dinspre metrou Eroilor sau ultima barieră, pe dreapta, de pe Splaiul Independenței.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii...
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk....
Locul de poveste unde se va muta Kate Middleton, după diagnosticul de cancer. Prințesa de...
Alimentul-minune pe care japonezii îl mănâncă înainte de a merge la somn. Se trezesc fericiți...
Cum s-a schimbat viața "europenilor" din Siliștea Gumești, după aderarea la UE: "Noi avem nici...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Costel Corduneanu va fi înmormântat într-un sicriu de lux! Prețul lui atinge sume de ordinul...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Marea Britanie îşi întăreşte legislaţia împotriva pornografiei deepfake
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
INTERZIS total pentru cei care stau la APARTAMENT. Regula obligatorie pentru ziua de 1 Mai
Capii lumii interlope, la priveghiul lui Costel Corduneanu. Hotelurile din Iași nu mai au camere
A nins în România! Imagini cu florile de aprilie acoperite de stratul de omăt: „Iarna...
Mădălin s-a izbit de un copac când a aflat că iubita îl înșală! Ireal ce...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani: " Îmi...
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui...
Corpurile femeilor au devenit „câmpuri de luptă”, avertizează ONU