Consumul responsabil de alcool, recomandat în cazul celor care au împlinit 60 de ani: „Au o memorie mai bună”

Redactor:
Silviu Bănilă
Consumul responsabil de alcool, recomandat în cazul celor care au împlinit 60 de ani: „Au o memorie mai bună”
Un pahar de alcool pe zi poate fi benefic în cazul memoriei adulților.
Un pahar de alcool poate fi benefic în cazul memoriei adulților, scrie upi.com. Alcoolul îmbunătățeste memoria episodică – responsabilă cu reținerea detaliilor unor anumite evenimente.
 
Studiul a avut un eșantion de 660 de subiecți, care au fost rugați să realizeze o serie de teste. „Adulții care consumă alcool în mod responsabil sunt mai activi, comparativ cu persoanele care au renunțat la viciu din cauza stării de sănătate”, a declarat Brian Downer, autorul studiului. Studiul a fost publicat în American Journal of Alzheimer’s Disease and other Dementias.
 
Partea întunecată a consumului de alcool
 
Potrivit unei statistici, în 2012, circa 88% dintre cei cu vârste de peste 18 ani au recunoscut că sunt consumatori de alcool. În urmă cu doi ani, erau înregistrate, la nivel global, 3,3 milioane decese din cauza alcoolului (5,9% din decesele totale). Alcoolul este asociat cu dezvoltarea a peste 200 de boli, printre care dependența de alcool, ciroza, cancerul și altele. 
 
De asemenea, consumul excesiv de alcool reprezintă un factor important de risc în privința morții premature (în cazul celor cu vârste cuprinse între 15 și 49 de ani, alcoolul este cel mai mare risc pentru sănătate).
Inchide