CRIZĂ DE MEDICI și ASISTENTE în grădinițele din București. Oricând poate izbucni O EPIDEMIE

Redactor:
Daniela Timofti
CRIZĂ DE MEDICI și ASISTENTE în grădinițele din București. Oricând poate izbucni O EPIDEMIE
34 de grădinițe din București funcționează fără asistent medical sau medic. Nimeni nu se prezintă la concurs. Vezi de ce nimănui nu îi pasă că 10% din grădinițele din București funcționează fără asistență medicală

„În prezent, pentru școlile și grădinițele din Municipiul București, sunt 15 posturi vacante de medici și 48 de posturi vacante de asistenți medicali. Precizăm că, încă din iulie, Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București a scos la concurs posturi pentru medici și asistenți medicali pentru rețeaua școlară. Locurile nu au fost ocupate în totalitate până acum, din cauza interesului scăzut al cadrelor medicale sau neprezentării la concursuri. Chiar și luna aceasta (n.r. – noiembrie), Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) va organiza concurs de asistenți și medici pentru rețeaua școlară,” se arată într-un comunicat al ASSMB, trimis la solicitarea Mediafax.

La rândul lor, reprezentanții Inspectoratului școlar al Municipiului București anunță că, în București, 34 din cele 420 de instituții de învățământ preuniversitar duc lipsă de asistent medical sau medic.

„Nu am primit sesizări din partea părinților.(…) Acesta (n.r. – medicul) își poate desfășura activitatea în mai multe unități de învățământ pentru că normarea posturile de medic, care se face în funcție de numărul de elevi per unitate de învățământ, permite acest lucru”, mai spun reprezentanții ASSMB.

Reprezentanții Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți susțin că nu au primit sesizări din partea părinților privind această problemă.

Foto: Hepta

 

Inchide