Cum ar trebui să arate meniul copiilor în perioada Sărbătorilor de Iarnă

Cum ar trebui să arate meniul copiilor în perioada Sărbătorilor de Iarnă
Publicat: 22/12/2014, 14:21
Actualizat: 18/05/2015, 17:26

Medicii nutriționiști spun că aceste preparate trebuie mâncate cu moderație, deoarece predispun la tulburări digestive precum indigestia, senzația de balonare sau pot declanșa crize de gastrită în cazul persoanelor care suferă de această boală. Copiii ar trebui doar să guste din aceste preparate tradiționale și în niciun caz să nu li se servească o porție normală, ca pentru un adult.

Nutriționiștii le atrag atenția părinților și în privința bomboanelor care, cu siguranță, nu vor lipsi din bradul de Crăciun. Medicii recomandă ca dulciurile să fie date în cantități moderate. Bomboanele pot fi înlocuite cu succes de fructe. Mandarinele și clementinele sunt opțiunile cele mai la îndemână. Ele asigură organismului unui copil nutrienții de care acesta are nevoie pentru a ține la distanță bolile de sezon, de exemplu – virozele respiratorii.

Hidratarea este un alt aspect de care părinții trebuie să aibă grijă în această perioadă a anului. Din cauza temperaturilor scăzute riscul apariției deshidratării este destul de crescut. Astfel, supele, ceaiurile și apa nu trebuie să lipsească din meniul unui copil în perioada sărbătorilor de iarnă.
Totodată, este recomandat ca meniul zilnic al copiilor să nu fie modificat prea mult deoarece sistemul lor digestiv nu este atât de bine dezvoltat încât să facă față schimbărilor atât de radicale de obiceiuri culinare.

Totuși, oricât de grijulii ar fi părinții, riscul îmbolnăvirii nu poate fi diminuat la zero. Mai ales în timpul iernii când e posibil ca mirajul zăpezii să aibă și consecințe mai puțin dorite, precum fracturi.

În aceste condiții, asigurarea privată de sănătate destinată exclusiv copiilor – Dr. KID, oferită de compania Metropolitan Life – poate fi un aliat de nădejde pentru părinți atunci când e necesar ca cei mici să beneficieze de servicii medicale de calitate în caz de fracturi, arsuri, spitalizare sau vreo intervenție chirurgicală. Protecția oferită de polița Dr. KID este mult mai extinsă, aceasta garantând primirea sumei asigurate stabilite în cazul în care copilul este diagnosticat cu una din cele 20 de afecțiuni grave , precum cancer, poliomielită, meningită, encefalită, hepatită cronică activă, epilepsie sau alte boli grave ce pot pune în pericol viața copilului. În plus, Dr. KID protejează financiar copilul cu o rentă lunară oferită timp de 5 ani în cazul decesului din accident al părintelui, astfel încât copilul să își poată continua studiile. De asemenea, părintele primește o indemnizație și în cazul apariției invalidității totale și permanente în urma unui accident suferit de acesta.

Părinții le pot face copiilor o astfel de asigurare privată de sănătate încă din prima zi de viață și până la vârsta de 17 ani, beneficiile poliței fiind oferite până la împlinirea vârstei de 23 de ani de ani, în cazul în care copilul își continuă studiile după liceu. Important de știut este că se ține cont și de vârsta pe care o are părintele. Acesta trebuie să aibă între 18 și 65 de ani.

Asigurarea Dr. KID poate fi încheiată fără să fie necesară o evaluare medicală a copilului sau părintelui, fiind disponibilă în 4 pachete de beneficii, în funcție de nivelul de protecție ales de părinți. Costul asigurării pornește de la 44 lei, polița putând fi achiziționată din alocația lunară a copilului.

Acest material face parte din campania „Sănătatea-i cel mai bun prieten”, susținută de Metropolitan Life. Urmărește campania și pe Facebook.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Ion Iliescu și Petre Roman, acuzați de infracțiuni împotriva umanității în dosarul Mineriadei. Ce riscă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Traian Băsescu tună și fulgeră. Cine i-a umilit finul
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”