Cum poți să scapi de celulită în mod natural

Cum poți să scapi de celulită în mod natural
Publicat: 05/06/2014, 13:24
Actualizat: 29/07/2014, 18:00

Peste 90% dintre femeile trecute de 30 de ani suferă de celulită. Dincolo de aspectul inestetic al pielii pe care aceasta îl capătăt, celulita reprezintă un semnal de alarmă în privința unui stil de viață dezechilibrat. Astfel, medicii recomandă tratarea ei.

Cremele și loțiunile împotriva celulitei nu reprezintă o soluție în lupta împotriva aspectului pielii de coajă de portocală. De asemenea, tratamentele corporale menite să lupte împotriva celulitei au și ele un efect de scurtă durată.

Mai jos regăsiți cinci pași esențiali în lupta împotriva celulitei

● Adoptarea unei diete echilibrate, ușor hipocalorică, ajută la diminuarea aspectului pielii de coajă de portocală. Nutriționiștii spun că zilnic trebuie să mâncăm fructe și legume. În plus, grăsimile și proteinele nu ar trebui să lipsească din regimul cotidian. O dietă echilibrată presupune ca 30% din ea să conține grăsimi. Peștele gras, fructele de mare, migdalele, nucile și semințele reprezintă o sursă ideală de grăsimi benefice organismului.

● Odihna joacă un rol esențial în lupta împotriva celulitei. Specialiștii recomandă 7-8 ore de somn pe noapte și respectarea programului și a orei de culcare 22.00, într-o cameră bine aerisită, unde temperatura să fie în jur de 20 de grade Celsius. Astfel, arderile interne se realizează la parametri maximi.

● Spuneți adio abuzurilor de dulciuri și alimente rafinate. Specialiștii în nutriție spun că alimentele rafinate industrial sau realizate în casă sunt sărace în nutrienți, modificând în consecință calitatea țesutului conjunctiv al dermei, esențial pentru suplețea pielii.

● Sportul este un aliat excelent în lupta cu celulita. Sedentarismul agravează situația, împiedicând eliminarea toxinelor și drenarea lichidelor din organism, avertizează medicii.

● Hidratarea adecvată ajută și ea la diminuarea aspectului pielii de coajă de portocală. Potrivit nutriționiștilor, zona afectată de celulită conține un număr mare de celule care rețin apă. Astfel, excesul de lichide din organism se va localiza în aceste celule, iar volumul lor va crește în mod considerabil. Ideal este să bem cel puțin opt pahare de apă pe zi, iar rezultatele nu vor întârzia să apară. În plus, pentru lupta împotriva retenției de apă se mai recomandă ceaiul sau supa de legume, ambele bogate în antioxidanți.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase