Cum să eviți contractarea diverselor boli atunci când folosești o toaletă publică

Redactor:
Maria Bîrnaure
Cum să eviți contractarea diverselor boli atunci când folosești o toaletă publică
Detalii în articol

Un medic britanic a mărturisit, pentru The Independent, că frica de a se îmbolnăvi în urma utilizării toaletelor publice este una dintre temerile cele mai comune în legătură cu care primește întrebări de la pacienții săi. 

Oamenii întreabă, în special, despre riscul de infectare cu boli ale organelor genitale, cum ar fi gonoreea, sifilisul sau chlamydia (clamidia). 

Totuși, medicul susține că este foarte puțin probabil ca acest lucru să se întâmple. 

„Pentru a contracta aceste boli, germenii trebuie să ajungă direct de pe scaunul de toaletă în tractul genital al persoanei sau să ajungă în organism printr-o rană deschisă de pe picioare sau fese. Exsită un risc mai mare ca un om să fie lovit de fulger în timp ce călărește un porc zburător decât să ia o boală cu transmitere sexuală în urma folosirii scaunului unei toalete publice”, a explicat medicul. 

Potrivit specialiștilor, singurele bacterii pe care le poate lua cineva de pe scaunul de toaletă sunt E-coli sau salmonela. De asemenea, se pare că mai mulți germeni se găsesc pe podeaua din toaletele publice decât pe scaunul de toaletă. 

Medicii susțin că, pentru evitarea infecțiilor cauzate de utilizarea toaletelor publice, este nevoie ca persoana să respecte trei reguli simple:

– spală-te pe mâini cu simț de răspundere după ce ai folosit toaleta

– ia cu tine peste tot un gel antibacterial, pentru o protecție suplimentară

– acoperă colacul vasului de toaletă cu hârtie igienică și folosește șervețele umede înainte de a te așeza. 

Inchide